NavMenu

"Agrokor" planira akviziciju u Rusiji

Izvor: seebiz.eu Petak, 11.04.2014. 11:37
Komentari
Podeli

Spasiba, ovo je perfektan posao za "Agrokor" - reči su kojima je vidno raspoložen vlasnik koncerna "Agrokor" Ivica Todorić juče u Moskvi komentarisao dogovor s ruskom Sberbankom, koji je potpisao zajedno s predsednikom IO odbora te banke Hermanom Grefom.

S jedne strane u pitanju je povoljan zajam na sedam godina u iznosu od 600 mil EUR, ali planira se i daleko šira i ozbiljnija saradnja.

Dve godine nakon ulaska na hrvatsko tržište, najveća ruska banka postala je tako, prema izjavama čelnih ljudi, važan partner koncerna "Agrokor" i ima ozbiljne planove u korporativnom sektoru u Hrvatskoj za koju je Gref rekao da ima dobre izglede i potencijal.

Gref je takođe najavio da će pomoći "Agrokoru" u nastupu na ruskom tržištu, a odgovarajući na novinarska pitanja Todorić je najavio da će radi toga za mesec dana "Agrokorov" tim s konkretnim predlozima ponovno doći u sedište Sberbank Rusije, koja ima brojne važne korporativne klijente.

Planovi obuhvataju i povećanje broja ruskih turista u Hrvatskoj. Todorić je juče najavio i da ozbiljno planiraju jednu akviziciju na ruskom tržištu, ali nije želeo da otkrije o kome se radi, osim da je u pitanju kompanija koja se kotira na berzi. Pre pet godina "Agrokor" je pokušao osvojiti trgovački lanac "Lenta", ali je tada odustao, između ostalog i zbog nastupajuće finansijske i ekonomske krize.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

15.04.2024.  |  Vesti

Srbija i Kenija jačaju privrednu saradnju - Povezivanje privrede i zapošljavanje radnika

Privredna komora Srbije (PKS) i Privredna komora Kenije (KNCCI) potpisaće Memorandum o saradnji u cilju snažnijeg povezivanja dve privrede u sektorima medicine i farmacije, poljoprivrede, građevinarstva, turizma, IKT-a i metalske industrije, kao i u sferi angažovanja kadrovskih kapaciteta iz Kenije na teritoriji Otvorenog Balkana, dogovoreno je na sastanku Marka Čadeža, predsednika PKS i Erika Rutoa, predsednika KNCCI. Čadež je na

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.