NavMenu

"East Point" planira kupovinu 130 barži Jugoslovenskog rečnog brodarstva

Izvor: Danas Ponedeljak, 29.01.2007. 10:24
Komentari
Podeli


Kompanija "East point", koja je postala vlasnik 257 rečnih brodova iz Austrije i Mađarske, planira kupovinu 130 barži Jugoslovenskog rečnog brodarstva (JRB).

Vlasnik kompanije "East Point" Zoran Drakulić izjavio je da su ti planovi povezani sa procenom da se u narednih godinu dana očekuje porast transporta robe Dunavom i da će iz luke i silosa "East Point" u Konstanci na tržište biti plasirano 3,5 miliona tona žitarica.

Zoran DrakulićZoran Drakulić

Firma "East point" nedavno je kupila 135 plovila iz sastava rečnog brodarstva Austrije i 122 teretna broda rečnog brodarstva Mađarske. Drakulić je rekao da je kupoprodajni ugovor vredan više od 100 mil EUR i da je ponuda njegove kompanije na međunarodnom tenderu bila bolja od firmi iz Austrije, Francuske, Bugarske i Ukrajine.

- Kupovinom ove flote moći ćemo da od Roterdama u Holandiji do Konstance u Rumuniji godišnje prevezemo 3,5 miliona tona žitarica, koncentrata metala i čelika, što će nas svrstati u jednu od najmoćnijih evropskih firmi u toj oblasti - dodao je Drakulić.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

28.03.2024.  |  IT, Telekomunikacije

Dosad najveće istraživanje AI: Tri posla koja sigurno gube bitku sa veštačkom inteligencijom

Jedna od aktuelnijih i traženijih tema poslednjih godinu dana je veštačka inteligencija i njen uticaj na tržište rada. Mnogo je objavljenih analiza o tome ko je na prvoj liniji stradanja i koga će AI zameniti, koja će se nova zanimanja izroditi, koliko će ljudi izgubiti svoju profesiju i svoj posao. Svima je već jasno da je u toku eksplozija alata za generativnu veštačku inteligenciju. Komentara je nebrojeno – od procena ’Ne

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.