Izvor: eKapija | Subota, 05.04.2014.| 09:35
Izdvojite članak Odštampajte vest

Kinezi žele da kupe srpske fabrike nameštaja

Ilustracija (Foto: Teodora Brnjoš)
Ministar spoljne i unutrašnje trgovine Srbije Rasim Ljajić razgovarao je u petak (4. aprila 2014. godine) sa predstavnicima Asocijacije proizvođača nameštaja Kine o mogućnostima za kineske investicije u drvnu industriju i proizvodnju nameštaja u Srbiji, objavljeno je na sajtu Vlade.

Ljajić je tom prilikom kao komparativne prednosti Srbije u ovoj oblasti izdvojio veliku sirovinsku bazu, obučenu radnu snagu i zaključene sporazume o slobodnoj trgovini sa više zemalja, koji nam omogućavaju pristup tržištu koje broji 800 miliona ljudi.

On je uputio poziv kineskim investitorima da iskoriste ove mogućnosti i ulažu u srpsku industriju nameštaja.

Predsednik Asocijacije proizvođača nameštaja Kine, Ding Zuohong, ukazao je na to da su članovi ove asocijacije zainteresovani za kupovinu pojedinih fabrika nameštaja u Srbiji. On je naveo da su kineski investitori pokazali interesovanje i za to da u Srbiji izgrade industrijsku zonu u kojoj će se proizvoditi nameštaj i kućna dekoracija.

Zuohong je najavio da će obe ideje kineskih ulagača biti veoma brzo realizovane, i podsetio na to da je Kina jedan od vodećih proizvođača nameštaja u svetu, sa više od 50.000 kompanija u toj oblasti koje zapošljavaju približno pet miliona radnika, navodi se u saopštenju Kabineta potpredsednika Vlade.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.