Izvor: Jugmedia | Petak, 04.04.2014.| 12:23

Hoće li "Benetton" uspeti da izgradi novu fabriku u Nišu i zaposli još 600 radnika?

(Foto: benettongroup.com)
Fabrika "Benetton" u Nišu i njeni kooperanti zapošljavaju 1.400 ljudi, a njihov godišnji izvoz premašuje 25 mil EUR, rekao je u četvrtak (3. aprila 2014. godine) gradonačelnik Niša Zoran Perišić, prilikom obilaska ovih pogona.

- Pre godinu i po dana tamo se samo šila konfekcija, a sada je to jedna kompletna fabrika, sa predionicom, tkačnicom, valjaonicom i drugim pogonima - rekao je Perišić.

On je dodao da je zasad neizvesno da li će "Benetton" početi da gradi novu fabriku na prostoru na kome su pronađene arheološke iskopine.

- Dozvola za gradnju na tom prostoru, koju su dobili od Ministarstva kulture, je istekla, tako će im za sve nove aktivnosti trebati i nove dozvole. U kompaniji "Benetton" ističu da će, i ukoliko te fabrike ne bude, pronaći načina da pokrenu drugi deo proizvodnje i realizuju svoj plan - tvrdi Perišić.

Gradonačelnik Niša rekao je da je italijanska kompanija po ugovoru sa Agencijom za strane investicije i promociju izvoza (SIEPA) do 15. maja trebalo da u Nišu zaposli 2.000 radnika, ali s obzirom da taj broj ljudi nije zaposlila, predstoje pregovori sa Agencijom oko produženja ugovora.

Perišić je kazao da se "može se očekivati da 'Benetton' u Nišu do kraja ove, odnosno sredine 2015. godine, zaposli još 600 radnika", i dodao da će ta firma i dalje imati logističku podršku grada.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.