Izvor: Tanjug | Četvrtak, 03.04.2014.| 17:10
Izdvojite članak Odštampajte vest

Naučite da programirate - Novi krug besplatne IT obuke za nezaposlene u Novom Sadu od 8. maja

Novi krug obuka iz oblasti informacionih tehnologija za nezaposlene u okviru projekta "Digitalna akademija", koji realizuje kompanija "Samsung" u saradnji sa Nacionalnom službom za zapošljavanje (NSZ), biće nastavljan 8. maja u Novom Sadu.

Nezaposleni sa evidencije NSZ imaće priliku da prođu kroz obuke za inženjera mrežnih sistema, PhpWeb programera, Android programera, dizajnera kompjuterskih igara i programera "Windows" aplikacija.

Cilj obuka je da se polaznicima omogući sticanje neophodnih IT znanja, veština i dobra osnova za samostalan rad ili lakše zaposlenje.

Treninzi su osmišljeni tako da pokriju oblasti koje su aktuelne u svetu, a ujedno su uključene u državnu strategiju razvoja informacionog društva, saopštila je NZS.

Projekat "Digitalna akademija" rezultat je sporazuma o saradnji koji su potpisali kompanija "Samsung" i Ministarstvo rada sa ciljem razvoja kompetentnosti nezaposlenih lica i povećanja broja zaposlenih u Srbiji.

U okviru ovog projekta 225 polaznika, po 75 u Nišu, Novom Sadu i Beogradu, u prilici su da pohađaju programe obuka za stručnjake u oblasti informaciono-komunikacionih tehnologija.

Program edukacija namenjen je nezaposlenima sa evidencije Nacionalne službe za zapošljavanje u ova tri grada, koji imaju završenu srednju i višu tehničku školu ili elektrotehnički fakultet, dok je za modul dizajnera kompjuterskih igara neophodno da polaznik ima završenu neku od umetničkih i tehničkih škola ili arhitektonski, elektrotehnički ili umetnički fakultet.

Za selekciju kandidata zadužena je Nacionalna služba za zapošljavanje prema svojoj evidenciji nezaposlenih lica, navedeno je u saopštenju.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.