Izvor: Telegraf | Četvrtak, 03.04.2014.| 16:13
Izdvojite članak Odštampajte vest

Veselin Jevrosimović jedini predstavnik na Svetskom ekonomskom forumu u Panami

Veselin Jevrosimović

Na Svetskom ekonomskom forumu u Panami, koji se održava od 1. do 3. aprila, sa više od 600 učesnika iz celog sveta, jedini predstavnik ovog regiona i Srbije je predsednik kompanije "ComTrade" Veselin Jevrosimović.

Jevrosimović je pozvan da učestvuje na Svetskom ekonomskom forumu u Panami kako bi u razgovorima sa zvaničnicima latino američkih zemalja i predsednicima velikih svetskih kompanija predstavio prednosti ovog regiona i Srbije i pozvao strane investitore da ulažu u našu zemlju.

Svetski ekonomski forum je švajcarska neprofitna fondacija sa sedištem u Ženevi čiji je cilj da okupi političku, intelektualnu, ekonomsku i poslovnu elitu, kako bi razgovarala o ključnim problemima sa kojima se danas suočava svet.

Forum se održava šest do osam puta godišnje na regionalnim sastancima u Latinskoj Americi i istočnoj Aziji, kao i dva puta godišnje u Kini i Ujedinjenim Arapskim Emiratima. Svakako, forum je najpoznatiji po svom godišnjem sastanku u Davosu.

Učesnici će na panelima diskutovati i razmenjivati iskustva svojih zemalja, a predviđene su teme poput: Strateške investicije, Nova svetska trgovinska mapa, Nadogradnje infrastrukture, Otvaranje staze za zajednički napredak, Inovativnost i konkurentnost, Ulaganje u ljudski kapital, zatim dileme Da li je resurs bogatsvo prokletsvo ili blagoslov, kao i Preispitivanje javne i građanske bezbednosti.

Među najzvučnijim imenima ovog skupa su, bez dileme, predsednik Paname Rikardo Martineli, predsednik Meksika Enrike Penja Niete, predsednica Kostarike Laura Ćinćila, predsednik Gvatemale Oto Perez Molina i premijerka Trinidada i Tobaga Kamla Persad Bisesar.

Učešće su potvrdili i predsednik jedne on najvećih turističkih organizaciju TUI – Michael Frenzel, izvršni direktor kompanije Nestle Kris Džonson, potpresednik Akamai-a Mark Rodžers, potpresednik Hitachi grupe – Akira Šimicu, izvrsni direktor WPP – Sir Martin Sorrell.

U Panamu su doputovali i predsednici nekih od najvećih svetskih kompanija: "Cisco", HP, "Intel", "Visa", "Google", UPS, "MasterCard", "Coca-Cola", "J.P. Morgan, UBS, Citibank, Huawei, "British Telekom", "Novartis", CNN, Thomson Reuters, "General Electric", "Ogilvy & Mather", "Deloitte", "Morgan Stanley", "Deutsche Welle", "Credit Suisse", "Mitsubishi".

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.