NavMenu

Broj smeštajnih kapaciteta u Beogradu trebalo bi da raste 15% godišnje - Uskoro novih 9.000 kreveta

Izvor: Tanjug Nedelja, 23.03.2014. 11:35
Komentari
Podeli

(Foto: Marija Kambiać)

Broj smeštajnih kapaciteta u beogradskim hotelima trebalo bi procentualno da raste kao i broj noćenja stranih i domaćih turista u glavnom gradu, i kreće se oko 15% godišnje, rekao je za Tanjug direktor Turističke organizacije Beograda Miodrag Popović.

Popović je naveo da je prema podacima iz decembra prošle godine, u Beogradu poslovalo 67 hotela sa kategorizacijom tri, čeiti i pet zvezdice sa kapacitetom od 8.500 kreveta.

U međuvremenu Beograd je dobio četiri nova hotela, a još za četiri se radi kategorizacija u ovom trenutku, što znači da će smeštajni kapaciteti uskoro biti povećani na više od 9.000 kreveta.

Prema njegovim rečima u prestonici postoji dodatnih oko 1.100 postelja u privatnom smeštaju i nešto malo veći broj u hostelima, koje turisti takođe koriste.

- To je za Beograd i malo i mnogo. Malo je ukoliko mi ostvarimo 50 ili 60% planova koje imamo za ovu godinu. Mnogo je, ukoliko svi subjekti koji se bave turizmom u ovom gradu, ne budu svesni činjenice da se turistički proizvod Beograda mora i dalje razvijati i da to moramo da radimo svi zajedno - rekao je Popović.

U Beogradu su nedavno otvoreni hoteli "Jump In", "88 rooms", "Argo", a u toku je izgradnja hotela "Radisson blue", Gradskog hotela na Zelenom vencu, "Holiday In Express", "Nobel", "Konstantin veliki", "Zepter".

Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Najavljen tender za prvu deonicu brze pruge Beograd-Niš od Velike Plane do Paraćina

Delegacija Evropske unije u Srbiji najavila je raspisivanje tendera za izgradnju jednog dela brze pruge Beograd-Niš za 1. jul ove godine. Naručilac posla je Infrastruktura železnice Srbije, a tender se odnosi na deonicu Velika Plana-Paraćin. Kako je navedeno u prethodnom obaveštenju o raspisivanju tendera, pruga Beograd-Niš dužine 230 km je strateška za državu i njenu povezanost sa evropskim železničkim mrežama, a troškovi

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.