NavMenu

Rok za registraciju poljoprivrednih gazdinstava ističe 31. marta

Izvor: Tanjug Nedelja, 23.03.2014. 10:25
Komentari
Podeli

Poljoprivredna gazdinstva u Srbiji mogu da se do 31. marta prijave za obnovu i upis u Registar poljoprivrednih gazdinstava.

Registracija je polazna osnova za korišćenje sredstava za sve vidove podsticaja i premija iz agrarnog budžeta, a trenutno postoji mogućnost da se poljoprivrednici prijave na 145 mesta širom Srbije.

Ministar poljoprivrede Dragan Glamočić ranije je uputio molbu Ministarstvu finansija, u čijem sastavu je i Trezor, da i institucije van Trezora pomognu poljoprivrednim proizvođačima prilikom ispunjavanja obrazaca za registraciju kako bi se ubrzao ceo proces registracije i izbegle gužve.

Ministarstvo je pozvalo udruženja poljoprivrednika, savetodavne stručne službe i kancelarije za agrar u opštinama da u neposrednom kontaktu sa regionalnim upravama Trezora organizuju prijavljivanje proizvođača i da pomognu u ispunjavanju dostavljenog upitnika.

U protekloj godini bilo je prijavljeno oko 250.000 gazdinstava, podsećaju u Ministarstvu poljoprivrede.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Finansije, IT, Telekomunikacije

Hrvatski Aircash stiže u Srbiju

Aircash, prvi hrvatski viševalutni gotovinski novčanik koji radi u državama Evropske Unije i u Švajcarskoj i ima million korisnika, najavio je dolazak na tržište Srbije. Ovo je za Bloomberg Adria potvrdio Hrvoje Ćosić, direktor kompanije. Izdavalac Aircash Mastercard prepaid kartice je licencirana institucija za elektronski novac s licencom Hrvatske narodne banke koja važi u svim državama EU. Upisani su u EU registar institucija za

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.