Izvor: eKapija | Petak, 21.03.2014.| 09:19

Obezbeđen novac za prvu fazu rekonstrukcije vile Bagojvar na Paliću

Vila Bagojvar

Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije je preduzeću "Park Palić" odobrilo sredstva u iznosu od 2.000.000 dinara za prvu fazu uređenja fasade vile Bagojvar na Paliću, prenosi portal gradsubotica.co.rs.

Nakon raspisivanja javne nabavke za izvođača radova je izabrano građevinsko preduzeće "Cenzar" iz Subotice koje je trebalo da uradi fasadu objekta.

Međutim, zbog specifičnosti objekta, Međuopštinski zavod za zaštitu spomenika kulture je izdao posebne uslove za postavljanje fasade, što nije predviđeno realizovanom javnom nabavkom koju je dobio "Cenzar". Zbog toga je juče raspisan novi tender, a sanacija će obuhvatati radove na fasadi po preporukama MZZSK.

"Cenzar" je do sada odradio pripremne radove i radove na obijanju starog maltera.

Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije je obezbedilo i dodatnih 1.900.000 dinara za rekonstrukciju ovog zdanja. Ta sredstva će biti utrošena za zamenu stolarije, krova i oluka nakon čega će objekat spolja biti potpuno rekonstruisan.

Kako je rečeno u "Park Paliću", oni u saradnji sa Međuopštinskim zavodom za zaštitu spomenika kulture intenzivno rade na rekonstrukciji ovog značajnog objekta, te se očekuje da će posetioci Palića Vilu Bagolvar u svom rekonstruisanom izdanju videti početkom ove turističke sezone.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.