NavMenu

Otvaranje turističko-nautičke sezone u Beogradu 20. marta

Izvor: Tanjug Utorak, 18.03.2014. 14:44
Komentari
Podeli

(Foto: Ivana Vuksa)
Uplovljavanjem broda "Viking Aegir" na međunarodno putničko pristanište Luke Beograd, u četvrtak 20. marta, biće otvorena ovogodišnja turističko-nautička sezona u Beogradu.

Oko 180 turista iz Sjedinjenih Američkih Država, Velike Britanije, Kanade uploviće u Luku Beograd u organizaciji najvećeg evropskog turoperatora "Viking River Cruise", a u okviru sedmodnevne ture pod nazivom "Vrata istočne Evrope", saopštila je Turistička organizacija Beograda.

Gosti će u naš glavni grad doći ujutro, a nakon obilaska grada za njih je pripremljeno posluženje kao i kulturno umetnički program na platou ispred pristaništa.

Dobrodošlicu za goste priprema Srednja turistička škola Novi Beograd, čiji će učenici u srpskim narodnim nošnjama poslužiti goste po starom srpskom običaju, pogačama koje su sami pripremili i domaćom rakijom. Nakon posluženja, kulturno umetničko društvo Talija izvešće splet igara iz Srbije.

Prema aktuelnim najavama, u toku ovogodišnje sezone Beograd bi trebalo da poseti oko 580 brodova i više od 70.000 turista. Prošlogodišnja sezona završena je najbrojnijom posetom do sada, dolaskom 510 brodova sa oko 64.000 turista, i porastom od 15%, što govori da je Beograd sve atraktivnija destinacija na nautičkoj karti Dunava.

U toku turističko-nautičke sezone, putnicima će na pristaništu biti na raspolaganju sezonski info centar Turističke organizacije Beograda sa promotivnim materijalima o Beogradu.

U cilju pružanja kompletnih usluga, na Međunarodnom putničkom pristaništu "Luke Beograd" svakodnevno će raditi i menjačnica, bankomat i prodavnica suvenira, proizvoda hrane i pića, i drugih proizvoda koji prenose i promovišu duh Beograda i Srbije.

Tokom godine, turisti koji borave u gradu i Beograđani, imaće priliku da osete prijatnu atmosferu i kroz manifestacije koje se organizuju u okviru promocije reka Save i Dunava, a to su Beogradski karneval brodova i Beogradski latino maraton koje organizuje Turistička organizacija Beograda, i druge manifestacije kao što su "Dani Dunava" i "Fish fest".

Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Najavljen tender za prvu deonicu brze pruge Beograd-Niš od Velike Plane do Paraćina

Delegacija Evropske unije u Srbiji najavila je raspisivanje tendera za izgradnju jednog dela brze pruge Beograd-Niš za 1. jul ove godine. Naručilac posla je Infrastruktura železnice Srbije, a tender se odnosi na deonicu Velika Plana-Paraćin. Kako je navedeno u prethodnom obaveštenju o raspisivanju tendera, pruga Beograd-Niš dužine 230 km je strateška za državu i njenu povezanost sa evropskim železničkim mrežama, a troškovi

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.