Izvor: eKapija | Utorak, 18.03.2014.| 13:59
Izdvojite članak Odštampajte vest

Rekordni rezultati sajma "CeBIT 2014" - U Hanoveru ugovoreni poslovi vredni 25 mlrd EUR

Sajam informacionih i komunikacionih tehnologija "CeBIT 2014" u Hanoveru završen je u petak, 14. marta, a ocene izlagača i organizatora su da je bio veoma uspešan.

- I izlagači i organizatori ostvarili su svoje ciljeve. Novi "CeBIT" je najvažniji svetski poslovni događaj i izložba u oblasti informacionih tehnologija - izjavio je u petak Oliver Freze (Oliver Frese), član upravnog odbora "Deutsche Messe AG" zadužen za "CeBIT".

"CeBIT 2014" je bio zaslužan za ukupno 25 mlrd EUR investicija u IT, što je apsolutni rekord. Velika Britanija je kao zemlja-partner predstavila izuzetna informatička dostignuća i inovativnost, saopštila je kuća "ProExpo", predstavništvo "Deutsche Messe" Hanover.

Ove godine "CeBIT" je po prvi put jasno usmerio fokus na stručne posetioce. Sajam je posetilo oko 210.000 ljudi, a ćak 92% njih su IT profesionalci. Više od četvrtine gostiju CeBIT-a je u Hanover doputovalo iz inostranstva, dok je prosečan posetilac obišao 26 štandova, više nego ikada ranije, dodaje se u saopštenju.

Srpsku IT industriju na sajmu "CeBIT 2014" je predstavljalo ukupno 9 kompanija. Četiri firme su zakupile sopstvene štandove: "Geneko", HCP i "Galeb" u hali 5 u oblasti rešenja za maloprodaju, dok je u hali 12 "Iritel" predstavio svoje komunikacione sisteme. "Geneko" je bio prisutan sa štandom i u hali 13, gde je ponudio svoj program rutera i uređaja za satelitsko praćenje vozila.

Privredna komora Srbije je u saradnji sa Agencijom za strana ulaganja i promociju izvoza Srbije (SIEPA) organizovala nastup pet srpskih kompanija: "ComData", "Belit", "Soprex", "2D Soft" i "ComTrade". Nacionalni štand Srbije je bio smešten u hali 5, u okviru oblasti "ERP & Data analysis", a kompanije su ponudile kako svoja gotova, zaokružena softverska rešenja, tako i mogućnosti za saradnju sa stranim partnerima na nearshoring, outsourcing i drugim projektima, dodaje se u saopštenju.

Naredni sajam "CeBIT" biće održan od 16. do 20. marta 2015.


Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.