Izvor: Tanjug | Petak, 14.03.2014.| 09:23
Izdvojite članak Odštampajte vest

"Telekom" doveo "Apple" u Srbiju

(Foto: b)

Generalni direktor "Telekoma Srbija" Predrag Ćulibrk objavio je danas da je m:ts postao prvi mobilni operater u Srbiji koji je potpisao ugovor sa najvećom kompanijom na svetu, "Apple".

- "Iphone' ćemo prodavati pre svega kroz naše pakete - rekao je Ćulibrk i objasnio da to znači će biti ponuđeni povoljni uslovi - od velikog raspona cena do odloženog plaćanja na rate, tako da će 'iPhone' sebi moći da priušte "i oni koji su zamišljali da im takav uređaj nije dostupan".

Ćulibrk je rekao za RTS da očekuje da će "iPhone" telefoni za 1,5 do dva meseca biti u poslovnicama m:ts-a, čim se završe testiranja, a zatim i isporuka.

On je dodao da se sa "Apple" još razgovara o načinima registracije korisnika i da se očekuje da će oni moći da se registruju na adresu Srbije, a ne susednih država ili SAD.

Podsećajući da je "Apple" danas najvrednija kompanija na svetu, sa kapitalizacijom većom od 450 mlrd USD, Ćulibrk je istakao da su u "Telekomu" veoma ponosni na taj aranžman, koji je potpisan posle višemesečnih pregovora, pri čemu je "Apple" bio vrlo rigorozan u zahtevima .

- Mislim da ugovor koji smo sklopili dolazi i na radost države i korisnika - rekao je on i objasnio da je dolazak Srbije na mapu "Apple" "dobar za njen imidž".

- Sa druge strane, hiljade "iPhone" ulazi u Srbiju raznim sivim i crnim kanalima, gde država ostaje zakinuta i za poreze i za carine. Zato mislim da je korist od ovog ugovora višestruk - ocenio je generalni direktor "Telekoma Srbija".

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.