Izvor: Beta | Četvrtak, 13.03.2014.| 14:28
Izdvojite članak Odštampajte vest

Profit "Delhaize" 101 mil EUR u poslednjem kvartalu 2013, izazovi u Belgiji i Srbiji

Belgijski trgovinski lanac "Delhaize" saopštio je danas da je zabeležio profit u poslednjem kvartalu 2013. godine, ali da se "suočava sa izazovima u Belgiji i Srbiji".

Grupacija "Delhaize" objavila je da je u poslednjem kvartalu 2013. godine ostvarila čisti profit od 101 mil EUR, u poređenju sa gubitkom od 169 miliona u 2012. godini.

Kompanija je, međutim, navela da očekuje da će profit opasti u prvom kvartalu ove godine zbog izdataka vezanih za sniženje cena proizvoda.

U saopštenju "Delhaize" je ocenio da je prodaja u SAD od početka godine solidna, delom i zbog zimskih vremenskih uslova, ali da je prinuđen da dodatno investira u sniženje cena, što će naškoditi profitu u ovom kvartalu.

Generalni direktor "Delhaize" Frans Miler izjavio je da od početka godine ima pozitivan zamah u "Delhaize" Amerika, dok se suočava sa izazovima u Belgiji i Srbiji.

Kompanija je najavila da će u ovoj godini uložiti 625 mil EUR, što je porast u odnosu na prošlogodišnjih 565 mil EUR, i da će otvoriti 180 novih supermarketa, ne navodeći u kojem delu sveta.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.