NavMenu

"Idvorski laboratorijama" dodeljena akreditacija za EMC ispitivanja

Izvor: eKapija Utorak, 11.03.2014. 17:53
Komentari
Podeli

Odlukom Akreditacionong tela Srbije (ATS), "Idvorski laboratorijama" iz Beograda, čiji je suvlasnik klaster "ICT Net", dodeljena je akreditacija za ispitivanje elektromagnetske kompatibilnosti (EMC) proizvoda.

- Dobijena akreditacija podrazumeva da su rezultati ispitivanja izvršenih u "Idvorski laboratorijma" međunarodno prepoznati, budući da je ATS potpisnik niza sporazuma o međusobnom priznavanju akreditacija, uključujući i sporazum sa zemljama Evropske unije (EA MLA), kao i sa međunarodnom organizacijom za akreditovane laboratorije (ILAC MRA) - navodi "ICT Net" u saopštenju.

"Idvorski laboratorije" su počele da rade u julu 2013. godine. Uspostavljanje laboratorije je rezultat projekta "EMC Serbia" finansiranog iz fondova Evropske unije na čijoj realizaciji su bili angažovani vodeći međunarodni stručnjaci iz oblasti EMC.

"Idvorski laboratorije" su danas, navodi se u saopštenju, organizacija sa najvećim brojem akreditovanih metoda (standarda) za ispitivanje EMC u zemlji i regionu. Ispitivanja se sprovode na savremenoj opremi u skladu sa najnovijim SRPS, odnosno harmonizovanim i aktuelnim evropskim EN standardima.

Budući da "Idvorski laboratorije" pružaju usluge raznih EMC ispitivanja za većinu proizvoda namenjenih trzištu EU, ali i drugim zemljama, ova vest je posebno značajna za izvoznike kao i za članice klastera "ICT Net", koje imaju specijalne pogodnosti pri korišćenju usluga laboratorije.

Detalje o vrstama proizvoda i ispitivanjima možete pogledati na sajtu "Idvorsky laboratorija", dok dokument koji sadrži obim akreditacije možete preuzeti ovde.



Preuzmite PDF dokument
Komentari
Vaš komentar

Top priče

24.04.2024.  |  Građevina, Turizam, sport, kultura

Niška multifunkcionalna dvorana kulture sa 2.000 mesta ipak će se graditi na drugoj lokaciji - Raspisan konkurs za idejno rešenje

Grad Niš raspisao je konkurs za izradu idejnog rešenja izgleda novog višenamenskog objekta kulture u Nišu. Buduća multifunkcionalna dvorana kulture gradiće se na katastarskim parcelama br. 262/1 i 263/1 K. O. Niš-Ćele Kula, ukupne površine 2,21 ha. Reč je o zemljištu u neposrednoj blizini Roda centra na Vizantijskom bulevaru. Objekat treba da sadrži ulazni višenamenski hol (komunikacija, prostor za izložbe i prostor za virtuelne

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.