NavMenu

Nemački KWS počeo izgradnju centra za doradu semena u Bečeju - Vrednost investicije 40 mil EUR

Izvor: Tanjug Utorak, 11.03.2014. 14:30
Komentari
Podeli

(Foto: kws.de)

Nemačka kompanija KWS položila je kamen temeljac za izgradnju centra za doradu semena u Bečeju u koji će biti uloženo više od 40 mil EUR.

Početku izgradnje objekta prisustvovali su vršilac funkcije ministra prirede i ministar regionalnog razvoja i lokalne samouprave Igor Mirović i direktor nemačke kompanije KWS u Srbiji Suad Kumbarić, saopštilo je Ministarstvo privrede.

- Ključna politika u Srbiji je politika zapošljavanja i na tome će se ili dobiti poverenje građana ili izgubiti - izjavio je Mirović, nakon što je ozvaničen početak radova na izgradnji te fabrike u kojoj će biti zaposleno oko 200 novih radnika.

On je napomenuo da su rukovodstvo bečejske opštine i ugledna kopanija KWS, kao i predstavnici države, time na najbolji način "demonstirali politiku da u svakoj opštini u Vojvodini i našoj zemlji imamo po jednog ovako elitnog investitora i da dobijemo kompaniju kojom ćemo se ponositi i koja će biti deo našeg privrednog života".

Direktor KWS-a u Srbiji Suad Kumbarić pohvalio je predusretljivost i otvorenost opštinskih vlasti Bečeja u ostvarivanju te značajne investicije za nemačku kopaniju i dodao da je za KWS to jedna od najvažnijih investicija.

Kumbarić je napomenuo da bi otvaranje fabrike trebalo da usledi već u avgustu ili u septembru ove godine.

- Cenar za doradu semena u Bečeju je prva grinfild inesticija KWS-a - rekao je Kumbarić i naglasio da je ta semenska kuća prepoznala Vojvodinu kao pravo mesto za proizvodnju semena.

- Siguran sam da će našom proizvodnjom biti poboljšan i spoljnotrgovinski bilans Srbije, jer je 70-80 odsto te proizvodnje namenjeno izvozu u zemlje regiona, bivšeg SSSR-a i zapadne Evrope - istakao je Kumbarić.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

14.04.2024.  |  Finansije

Za 10 meseci zabrane izvoza robe šteta 200 mil EUR

Zbog zabrane trgovine srpskim proizvodima na teritoriji Kosova i Metohije od juna 2023. godine, pa do sada, domaća privreda beleži gubitak od 150 do 200 mil EUR. To Srbiji, ipak, ništa ne znači, kako navodi Bojan Stanić, pomoćnik direktora Sektora za strateške analize i usluge pri Privrednoj komori Srbije (PKS), jer vlasti u Prištini i dalje ne odustaju od svoje politike, tako da našoj zemlji ostaje samo da sabira gubitke, jer na

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.