Izvor: B92 | Utorak, 11.03.2014.| 09:17
Izdvojite članak Odštampajte vest

Mira Banjac dobitnica nagrade "Žanka Stokić"

Mira Banjac (Foto: b)
Glumica Mira Banjac dobitnica je nagrade "Žanka Stokić" koju dodeljuje Narodno pozorište iz Beograda, kompanija "Novosti" i Grad Požarevac.

Odluku je doneo žiri čiji je počasni predsednik Mira Stupica, a u kome su i Ratko Dmitrović, glavni urednik i generalni direktor "Novosti", Dejan Savić, v.d. upravnika Narodnog pozorišta, Ljiljana Stjepanović, prošlogodišnja dobitnica, i Slavenko Saletović, reditelj.

Priznanje se sastoji od plakete koju daruje nacionalni teatar, rada akademskog slikara Geroslava Zarića, statue Žanka Stokić, koja je dar grada Požarevca, a rad akademskog vajara Milivoja Bogosavljevića, i novčanog iznosa koji poklanjaju "Večernje novosti".

Ovo visoko priznanje uručuje se svake godine glumici čija je ličnost obeležila pozorišni i filmski život Srbije svojom stvaralačkom zrelošću i bogatstvom glumačkog izraza.

Dosadašnje dobitnice nagrade "Žanka Stokić" su Svetlana Bojković, Milena Dravić, Radmila Živković, Đurđija Cvetić, Ružica Sokić, Jelisaveta Sablić, Gordana Đurđević Dimić, Dara Džokić, Mirjana Karanović, Ljiljana Blagojević i Ljiljana Stjepanović.

Nagrada će biti uručena na svečanosti na Velikoj sceni Narodnog pozorišta u Beogradu, u subotu 22. marta, sa početkom u 12 časova.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.