NavMenu

Italijanski "Farmalabor" počinje saradnju sa srpskom "Esensom"

Izvor: Tanjug Utorak, 11.03.2014. 14:59
Komentari
Podeli

(Foto: Ivana Vuksa)
Farmaceutska kompanija "Esensa" iz Srbije i italijanski "Farmalabor" potpisali su u Privrednoj komori Srbije (PKS) Ugovor o saradnji koji će srpskoj firmi omogućiti nabavku najkvalitetnijih sirovina i podršku u sprovođenju standarda EU u praksi.

- PKS, kao najveća i najstarija asocijacija srpskih privrednika podržava svaku kompaniju koja promoviše i unapređuje srpsku privredu. Italija je najznačajniji spoljnotrgovinski partner Srbiji, koja je prepoznata kao dobra investiciona destinacija. Danas, kada u svetu vlada oštra konkurencija za privlačenjem investicija, Srbija je mesto gde investitori dolaze - rekao je Raša Ristivojević, potpredsednik PKS.

"Esensa" i "Farmalabor", potpisali su ugovor o saradnji za teritoriju Srbije, Crne Gore, Makedonije i Republike Srpske. Kako je istaknuto nakon potpisivanja, reč je o početku saradnje koja će u budućnosti biti još intenzivnija na obostranu korist.

"Esensa" je prozivođač dijetetskih suplemenata i medicinskih sredstava, koja proizvode izvozi u više zemalja regiona. Preko svog povezanog pravnog lica, "Esensa Farma", širi svoju poslovnu delatnost na promet farmaceutskih supstanci i kozmetičkih supstanci, kao i supstanci prehrambene namene.

Srbija je u svojoj regulativu usvojila standarde EU u oblasti kvaliteta farmaceutskih supstanci, ali još nema proizvođače farmaceutskih supstanci po GMP standardima. "Farmalabor" poseduje GMP sertifikat i posluje preko tri divizije, koje su specijalizovane za promet hemikalija, farmaceutske ambalaže i opreme za izradu lekova u uslovima apoteke.

Jedan je od najvećih snabdevača apoteka, galenskih laboratorija i bolnica na teritoriji Italije, a ostvaruje i značajnu saradnju sa prehrambenom i kozmetičkom industrijom.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

15.04.2024.  |  Agro, Finansije

Digitalno svinjarstvo - Kupite Pig token, a posle dve i po godine dobijate 100 kilograma svinjetine

Uzgajate svinje, a ne odlazite na farmu, nema blatnjavih čizama, ni ustajanja u cik zore da bi se nahranile životinje. Zvuči filmski, ali nije. Krešimir Kuterovac, stočar iz Hrvatske, pokrenuo je sa kompanijom Beyondi i Blok Be platformu GoAgro pomoću koje svako može da postane stočar, a da posao uzgajivača svinja radi neko drugi. - Vi kupujete digitalni oblik svinje - PigNFT (Pig token). Minimalna cena je 220 EUR za koju posle dve i po

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.