NavMenu

"Everrest production" dobio zemljište u Rumi - Uskoro izgradnja fabrike za proizvodnju memorijske pene

Izvor: eKapija Petak, 07.03.2014. 15:57
Komentari
Podeli

(Foto: everrest.dk)

Opština Ruma je 7. marta potpisala ugovor o otuđenju građevinskog zemljišta sa kompanijom "Everrest production", koja proizvodi memorijske pene, saopšteno je na opštinskom sajtu.

Ugovor su potpisali predsednik opštine Ruma Dragan Panić i izvršni direktor kompanije Aleksandar Podravac.

- Veoma smo zadovoljni uslovima koje opština Ruma nudi. Razmišljali smo gde da investiramo, čak su i okolne zemlje bile u užem izboru. Međutim, spremnost lokalne samouprave da nam pomogne, kao i sjajan položaj Rume su presudili. Znamo da u Rumi ima radnika koji su obučeni za ovaj vid proizvodnje, jer imaju iskustvo na sličnim poslovima, što je jedan dodatni plus. Što se tiče naše kompanije ona je spoj danske tehnologije i kineskog kapitala i u Evropi ne postoji nijedna fabrika koja proizvodi u ovom obimu - izjavio je Podravac.

Građevinski radovi bi trebali da počnu uskoro, a postoje naznake da bi fabrika mogla da počne sa proivodnjom do kraja godine.

- Ovo je najznačajniji posao za opštinu Ruma. Znatno ćemo smanjiti nezaposlenost, koja je najveći problem naše opštine. Kao što znate u radnoj zoni "Rumska petlja" u toku su radovi na infrastrukturnom opremanju. Sad nam predstoji izdavanje građevinske dozvole za objekat koji će se graditi. Mi ćemo i dalje biti na usluzi ovom investitoru. Želimo da fabrika što pre počne sa radom, da se naši građani zaposle i zaista uložićemo maksimalan napor, za što bržu realizaciju ovog projekta - poručio je predsednik Panić.

"Everrest production" će na "Rumskoj petlji" graditi 30.000 kvadratnih metara poslovnog prostora, a zaposliće 225 radnika.

Proizvodnja memorijske pene za jastuke i dušeke, je ekološki bezbedna, a fabrika će se snabdevati sirovinama sa domaćeg tržišta. Celokupna proizvodnja je namenjena za inostrano tržište (Evropa, Rusija i severni deo Afrike).

Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Saobraćaj

Grad Beograd prodaje garaže - Početna cena 7.000 EUR

Grad Beograd oglasio je prodaju nepokretnosti u javnoj svojini, a reč je o garažnim prostorima u Ulici Salvadora Aljendea 18A. Na prodaju je ponuđeno 12 garaža, površine po 14 m2, koje se nude po početnoj ceni od po 7.000 EUR. Rok za podnošenje prijava je 30. april, a više detalja pogledajte OVDE.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.