NavMenu

Nemačka kompanija "Stratic" zainteresovana da pokrene proizvodnju kožne galanterije u Bačkoj Palanci

Izvor: eKapija Četvrtak, 06.03.2014. 15:55
Komentari
Podeli

Predsednik Vlade Srbije Ivica Dačić i predstavnici nemačke kompanije "Stratic" razgovarali su danas o namerama ove kompanije da u Bačkoj Palanci pokrene proizvodnju i u naredne tri godine zaposli 600 radnika, saopšteno je iz Vlade.

- Vlada Srbije će i dalje pružati punu podršku investitorima koji pokreću proizvodnju u našoj zemlji i omogućiti im dobre uslove za rad - izjavio je Dačić.

Kompanija "Stratic" namerava da svu proizvodnju izvozi i planira da, ukoliko obezbedi dobre uslove, u Srbiju preseli sve svoje fabrike iz drugih zemalja, navedeno je u saopštenju.

Kako je najavljivano u novembru prošle godine nemačka kompanija je bila zainteresovana za preuzimanje bačkopalanačkog "Merkura", koji je nekad zapošljavao oko 1.000 radnika i proizvodio modne tašne i ostalu galanteriju od kože i skaja. Fabrika je prošla dve neuspešne privatizacije.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  IT, Telekomunikacije

Telekom Srbija grupa i zvanično na nemačkom tržištu - MTEL Nemačka otvorila vrata svojih poslovnica

Telekom Srbija grupa nastavlja sa širenjem poslovanja u Evropi. Na svečanosti organizovanoj povodom otvaranja poslovnica u Menhengladbahu i Dizeldorfu, generalni direktor Telekoma Srbija, Vladimir Lučić i generalni direktor MTEL Nemačka, Stefan Božić, presecanjem vrpce simbolično su otvorili novo prodajno mesto kompanije MTEL Nemačka i na taj način označili još jedan značajan korak u širenju poslovanja ove kompanije na velikim

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.