Izvor: eKapija | Sreda, 05.03.2014.| 12:11
Izdvojite članak Odštampajte vest

"Prosoft" rešenja unapredila poslovanje nekoliko hotela širom Srbije - Za 2014. planirana i implementacija u ugostiteljskom centru "Ždrelo"

"Soko terme"
Zdravstveni, kongresni i sportski turizam, u Srbiji se, kao i u celoj Evropi, sve više razvija. Osim toga, i velnes i spa centri privlače sve više gostiju. Banjski turizam je u ekspanziji, te ugostitelji nastoje da ponude što viši kvalitet svojih usluga, što je uslovljeno primenom savremenih metoda poslovanja, praćenja i kontrole.

Sve to, nezamislivo je bez informacionog sistema koji objedinjuje celokupno poslovanje i pruža pravovremeno izveštavanje o raznim aspektima poslovanja.

Preduzeće "Prosoft Sistem" implementiralo je tokom 2013. ERP softversko rešenje uz razvijenu velnes aplikaciju u nekoliko hotela, a taj trend se nastavlja i u 2014. godini.

Najpre, tu je garni hotel i velnes centar "Soko terme" u Sokobanji.

- Ovaj moderan hotel, sagrađen u grčko-rimskom stilu, smešten je u Limun banji, na oko 300 metara od centra grada. Kvalitetna usluga zaposlenih u recepcijsko-ugostiteljskom segmentu poslovanja podržana je savremenim informacionim tehnologijama koje je razvio "Prosoft Sistem". U poslovanje je implementirano kompletno ERP softversko rešenje koje podrazumeva softver za recepcijsko poslovanje, softver za rad restorana, kao i back-office softver u kom se evidentiraju sve knjigovodstvene promene koje su posledica svakodnevnog poslovanja ovog hotela i velnes centra. Kao rezultat uspešne saradnje i zadovoljstva kvalitetom "Prosoft" proizvoda i usluga, za mart 2014. godine planirana je i implementacija softverskih rešenja u rekreativno-ugostiteljskom centru "Ždrelo - Mlavske terme" - kažu u preduzeću "Prosoft Sistem".

Banja Koviljača, poznata i kao Kraljevska banja
Zatim, tu je velnes centar "Kovilje" u Banji Koviljači.

- U samom srcu Banje Koviljače nalazi se istoimena Specijalna bolnica za rehabilitaciju. Ova elitna zdravstvena ustanova poznata je svojim smeštajnim kapacitetima, kvalitetnoj ishrani i vrhunskoj usluzi. Osim što može da se pohvali najsavremenijim metodama lečenja, ova prestižna ustanova prati i razvoj modernih tehnologija u sferi informacionih sistema. U ugostiteljski i robno-materjalni segment poslovanja uvedena su "Prosoft" aplikativna rešenja, čime je omogućeno detaljno praćenje troškova poslovanja na svim nivoima i po nekoliko desetina objekata, bilo da se radi o sirovinama hrane, pića, potrošnog materijala, sitnog inventara, lekova, kozmetičkih i velnes proizvoda. Takođe, istovremeno se prati realizacija ugostiteljskih objekata po raznim osnovama, bilo da su u pitanju a la carte ili pansionski restorani. U skladu sa potrebama savremenog poslovanja Banje, "Prosoft" je razvio i implementirao potpuno novu velnes aplikaciju koja omogućava kvalitetnu evidenciju raspoloživih resursa u velnes centru "Kovilje", kao i praćenje realizacije po gostima i uslugama.

Naš sagovornici iz preduzeća "Prosoft", predstavili su i projekat u hotelu "Srpska kruna" u Brestovačkoj banji, na severozapadno od Zaječara.

- Brestovačka banja poznata je kao jedna od najstarijih srpskih banja sa kontrolisanim zdravstvenim turizmom. Uspešna saradnja sa "Prosoft"-om realizuje se kroz konsultantsku softversku i hardversku podršku koja je usledila nakon implementacije "Poslovnog navigatora", hotelskog "RoomExpert" i ugostiteljskog "BarExpert" softverskog rešenja, kao centralizovanog informacionog sistema pomoću koga se prati celokupno poslovanje - kažu u preduzeću "Prosoft".

Tokom 2013. godine, "Prosoft" je softverska rešenja iz svoje ponude implementirao i u drugim hotelima, kao što su "Srbija TIS" Zaječar, "Jugoslavija" Beograd, "Prag" Beograd i "Vojvodina" u Novom Sadu, dodaju naši sagovornici.

Više informacija o softverskim rešenjima firme "Prosoft Sistem" na www.prosoft.rs.


Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.