NavMenu

"Jaffica" se privremeno proizvodi u Španiji, bez GMO

Izvor: eKapija Ponedeljak, 03.03.2014. 15:55
Komentari
Podeli

Kompanija "Jaffa Crvenka" je privremeno izmestila proizvodnju čokoladice "jaffica" u Španiju dok u fabrici ne bude instalirana najsavremenija oprema potrebna za njenu proizvodnju, i proizvod koji stiže iz Španije nema u sebi GMO sastojaka, saopštila je danas Nacionalna organizacija potrošača Srbije (NOPS).

Prema saopštenju NOPS-a, u poslednjih nekoliko dana javnost je uznemirila glasina na društvenim mrežama da je izmeštanje proizvodnje "jaffice", kompanije" Jaffa Crvenka", u Španiju ujedno i znak da ovaj proizvod sada u Srbiju stiže sa genetski modifikovanim sastojcima.

NOPS navodi da su nakon provere sa proizvođačem utvrdili da je reč o privremenom izmeštanju proizvodnje "jaffice" za koju se trenutno koristi vrhunska oprema koja se fizički nalazi u Španiji, sve dok ona ne bude instalirana u Crvenki.

"Jaffica" brend je zaštićeni žig kompanije "Jaffa Crvenka", a proizvod su osmišljali, razvijali i svakodnevno su ga kontrolisali zaposleni u kompaniji "Jaffa Crvenka".

Kako je saopšteno na "Facebook" strani "Jaffe", "jaffica" nema GMO sastojaka u sebi, kao ni veštačkih boja i aroma. Proizvodi se po najstrožijim evropskim i svetskim standardima kvaliteta (HACCP, IFS, BRC...) na opremi koja je vlasništvo kompanije Natra, jednog od lidera u proizvodnji čokolade u EU. Osim fabrika u Španiji Natra poseduje i fabrike u Belgiji, Francuskoj itd.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.03.2024.  |  Saobraćaj

Raspisan tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica

Infrastruktura železnice Srbije raspisala je tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica. Kako se pojašnjava, formiranje nove industrijske zone Sobovica uslovilo je potrebu za njenim povezivanjem sa postojećom železničkom infrastrukturom, odnosno sa prugom Lapovo - Kraljevo - Lešak - Kosovo Polje - Đeneral Janković - državna granica (Volkovo). - Postojeća

eKapija+

Vidi sve
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.