Izvor: Tanjug | Ponedeljak, 03.03.2014.| 16:08
Izdvojite članak Odštampajte vest

Građevinci stigli u "Kostolac" - Završetak revitalizacije Bloka B1 do 30. novembra 2014.

(Foto: te-ko.rs)
U Termoelektrani "Kostolac" danas je počela revitalizacija Bloka B1, u koju će biti uloženo 112 mil USD. Rekonstrukcija tog termo bloka treba da doprinese povećanju njegovog životnog veka za 20 godina, rekla je ministarka energetike Zorana Mihajlović, koja je prisustovala zvaničnom početku radova.

Ona je naglasila da će posle modernizacije taj termo blok doprineti većoj energetskoj stabilnosti sistema, smanjenju broja ispada, povećanju snage postrojenja i energetske efikasnosti.

Rekonstrukcija Bloka B1 treba da bude završena do kraja novembra ove godine, navela je ministarka i dodala da se nada će taj rok biti ispoštovan.

Prema njenim rečima, oko 400 radnika iz srpskih kompanija će biti angažovano na tim poslovima, i to iz preduzeća Termoelektrane kopovi "Kostolac", "Goše", "Feromonta" i ostalih.

Mihajlovićeva je ukazala da će modernizacija tog bloka, osim energetskoj, doprineti i ekološkoj stabilnosti i poručila da će po okončanju posla Blok B1, kada je reč o ekologiji, raditi po svim važećim standardima Evropske Unije.

Ministarka je podsetila da je posao revitalizacije bloka B1 deo prve faze modernizacije "TE Kostolac" koja se sprovodi u saradnji sa kineskim partnerima i podsetima da je nedavno potpisan ugovor i za drugu fazu.

Veliki planski zastoj u radu ovog bloka trajaće do 30. novembra 2014. godine, objavilo je prviredno društvo TE-KO "Kostolac" na svom sajtu.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.