NavMenu

Kompaniji "Cuprom" dat rok od 30 dana za početak pregovora o kupovini RTB "Bor"

Izvor: Danas Sreda, 10.01.2007. 09:44
Komentari
Podeli

Agencija za privatizaciju Srbije dala je rumunskoj firmi "Cuprom" rok od 30 dana da započne pregovore o kupovini Rudarsko-topioničarskog basena "Bor", na osnovu najbolje ponude na tenderu.

Kako prenose lokalni mediji, "Cuprom" je izneo dodatne uslove kako bi postao vlasnik RTB i zatražio 25 izmena i dopuna kupoprodajnog ugovora i ugovora o prenosu eksploatacionih prava.

Firma "Cuprom" nedavno je na tenderu ponudila 400 mil USD za kupovinu imovine RTB, odnosno 60 miliona više od drugoplasiranog ponuđača, konzorcijuma koji čine kiparski "East Point" i britanski investicioni fond "ORN".

"Cuprom" od Vlade Srbije zahteva garanciju da sledećih šest godina neće poskupeti električna energija, jer bi to značilo poskupljenje proizvodnje bakra. Rumuni traže i povećanje procenta zaloga imovine RTB sa sadašnjih 5 na 30%, kao i da deo novca, koji su u obavezi da plate za kupovinu borske kompanije, isplate državi tek nakon što se budu razrešili međusobni imovinsko-pravni odnosi firmi iz sastava RTB.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Najavljen tender za prvu deonicu brze pruge Beograd-Niš od Velike Plane do Paraćina

Delegacija Evropske unije u Srbiji najavila je raspisivanje tendera za izgradnju jednog dela brze pruge Beograd-Niš za 1. jul ove godine. Naručilac posla je Infrastruktura železnice Srbije, a tender se odnosi na deonicu Velika Plana-Paraćin. Kako je navedeno u prethodnom obaveštenju o raspisivanju tendera, pruga Beograd-Niš dužine 230 km je strateška za državu i njenu povezanost sa evropskim železničkim mrežama, a troškovi

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.