NavMenu

Motodrom od 7 mil EUR - Bela Crkva priprema dokumentaciju za izgradnju staze za trke motociklista

Izvor: Dnevnik Četvrtak, 27.02.2014. 16:09
Komentari
Podeli

Generalni sekretar Auto-moto saveza Srbije i koordinator projekta izgradnje motodroma u Beloj Crkvi Božidar Mihailović, predstavnik moto-kros komisije u Svetskoj motociklističkoj federaciji Volfgang Srb i generalni sekretar Evropske motociklističke federacije Aleksandar Sabuko, posetili su Belu Crkvu. Gosti iz Evrope upoznali su se s aktivnostima koje je Bela Crkva u saradnji sa AMSS preduzela oko projekta izgradnje motodroma koji bi se gradio na teritoriji ove opštine.

Sastanku su prisustvovali predsednik opštine Stanko Petrović, zamenik predsednika Marjan Aleksić i predsednik belocrkvanske Skupštine Nenad Živanović, a dogovoreno je da što pre mora da se aplicira prema IPA fondovima, te da je neophodno sa budućim aktivnostima upoznati sve zainteresovane strane, od Ministarstva sporta i omladine do FAM Evrope.

Kako je Božidar Mihailović objasnio potrebna je podrška Federacije da bi se dobilo zeleno svetlo za najveći nivo takmičenja, za šampionat Evrope. Uvođenje ovog šampionata u Srbiju povlačilo bi interesovanje sponzora i industrije. Po Mihailovićevom mišljenju šanse da se šampionat dobije su vrlo velike, ali pre toga bi trebalo dobiti sredstva iz IPA fonda za gradnju staze.

Vrednost izgradnje prve faze moto staze je 3,5 mil EUR, a ukupna vrednost sva tri projekta vezana za ovaj teren je 7 mil EUR. Trenutno opština učestvuje samo sa zemljištem koje ustupa, a u realizaciji bi trebalo da učestvuju i pokrajinski i republički fondovi. Ako projekat ove godine bude podržan od IPA fondova u naredne tri bi trebalo da bude realizovan.

- Usvajanjem odluke o izradi detaljnog plana regulacije za izgradnju motodroma "Srbija ring" Bela Crkva, zvanično je počela priprema izrade projekta sa kojim će opština u saradnji sa rumunskim partnerom konkurisati kod IPA fonda. Ukupna površina kompleksa budućeg motodroma je 56,7 hektara, i nalazio bi se u blizini Kaluđerova.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.