NavMenu

Osnovan Bugarsko-srpski privredni savet - Za proleće najavljen Investicioni forum u Nišu

Izvor: Jugmedia Sreda, 26.02.2014. 17:01
Komentari
Podeli
U Regionalnoj privrednoj komori u Nišu u utorak (25. februara 2014. godine) je formiran Bugarsko-srpski poslovni savet, kao udruženje lokalnih firmi zainteresovanih za uspostavljanje bilateralne ekonomske saradnje. Savetu mogu da pristupe sve zainteresovane firme, jednostavnim popunjavanjem prijave u Regionalnom centru za razvoj malih i srednjih preduzeća u Nišu ili Regionalnom biznis centru za pomoć malim i srednjim preduzećima u bugarskom gradu Perniku.

Direktor Regionalnog centra za razvoj malih i srednjih preduzeća u Nišu Vladimir Dodić objasnio je da će novoformirani Bugarsko-srpski poslovni savet pružati logističku podršku firmama koje budu izrazile spremnost da pokrenu nove investicije u niškom kraju ili u oblasti Pernika.

- Savet je formiran u okviru projekta "Poslovanje bez granica", čiji je cilj privlačenje investitora i jačanje ekonomske saradnje firmi koje posluju na području Nišavskog okruga i Pernika - rekao je Dodić.

On je istakao da je formiranje Bugarsko-sprskog poslovnog saveta samo jedna od aktivnosti koje će biti realizovane do aprila, kada se projekat završava.


- Za mesec i po dana u Nišu ćemo organizovati Investicioni forum, a ovakav forum organizovaće i partneri iz Bugarske. Na forumu će biti predstavljeni investicioni projekti za koje će istraživanja pokazati da su profitabilni. Očekujemo će se na forumu naći i firme spremne da ih realizuju - kazao je Dodić.

"Poslovanje bez granica" najvećim delom finansira Evropska unija, kroz IPA Program prekogranične saradnje Bugarske i Srbije. Učešće Evropske unije iznosi nešto više od 100.000 EUR, učešće partnera iz Bugarske je 10.221 EUR, a Regionalnog centra za razvoj malih i srednjih preduzeća iz Niša 7.973 EUR.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.03.2024.  |  Saobraćaj

Raspisan tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica

Infrastruktura železnice Srbije raspisala je tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica. Kako se pojašnjava, formiranje nove industrijske zone Sobovica uslovilo je potrebu za njenim povezivanjem sa postojećom železničkom infrastrukturom, odnosno sa prugom Lapovo - Kraljevo - Lešak - Kosovo Polje - Đeneral Janković - državna granica (Volkovo). - Postojeća

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.