NavMenu

Japan donirao Srbiji 1,43 mil EUR

Izvor: eKapija Sreda, 26.02.2014. 15:47
Komentari
Podeli

Ministar spoljnih poslova Ivan Mrkić i ambasador Japana Masafumi Kuroki potpisali su danas note o donaciji bespovratne pomoći Vlade Japana Srbiji, čija je vrednost 1,43 mil EUR, saopšteno je na sajtu Vlade.

Mrkić je tom prilikom istakao da će ovom donacijom Vlada Japana obezbediti opremu baziranu na japanskoj tehnologiji namenjenu jačanju kapaciteta i efikasnosti u različitim sektorima: u oblasti medicine, otklanjanja posledica prirodnih katastrofa, zaštite životne sredine i stručnog usavršavanja.

Ministar je izrazio nadu da će ova pomoć dodatno unaprediti prijateljske odnose dveju zemalja i podsetio na to da pomoć Japana Srbiji od 1999. godine iznosi više od 460 mil EUR.

On je iskazao zahvalnost Vladi Japana na pomoći koju pruža našoj zemlji, kao i nadu da će u narednom periodu biti više razmena poseta, koje će pružiti priliku za jačanje međusobne saradnje.

Kuroki je izneo uverenje da će ova donacija još više približiti japansku tehnologiju srpskom narodu, uz ocenu da će to biti prilika za dalje unapređenje ekonomskih odnosa Japana i Srbije, a naročito za investicije iz te zemlje u Srbiju.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

28.03.2024.  |  IT, Telekomunikacije

Dosad najveće istraživanje AI: Tri posla koja sigurno gube bitku sa veštačkom inteligencijom

Jedna od aktuelnijih i traženijih tema poslednjih godinu dana je veštačka inteligencija i njen uticaj na tržište rada. Mnogo je objavljenih analiza o tome ko je na prvoj liniji stradanja i koga će AI zameniti, koja će se nova zanimanja izroditi, koliko će ljudi izgubiti svoju profesiju i svoj posao. Svima je već jasno da je u toku eksplozija alata za generativnu veštačku inteligenciju. Komentara je nebrojeno – od procena ’Ne

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.