Izvor: eKapija | Sreda, 26.02.2014.| 09:54
Izdvojite članak Odštampajte vest

Ruma planira infrastrukturno opremanje poslovnih zona

Opština Ruma je kod Ministarstva regionalnog razvoja i lokalne samouprave aplicirala za više infrastrukturnih projekta ukupne vrednosti od oko 108 miliona dinara. Projekti se uglavnom odnose na infrastrukturno opremanje poslovnih zona, saopšteno je na opštinskom sajtu.

- Na "Rumskoj petlji" lokalna samouprava je aplicirala za produženje saobraćajnica. Radovi na jednom bloku su u toku, a novom aplikacijom mi ćemo proširiti radove na još jednu saobraćajnicu i gasovodnu mrežu sa mernom regulacionom stanicom. Vrednost projekta je 72 miliona dinara, s tim što bi Ministarstvo trebalo da uzme učešće od 21.605.000 dinara - izjavio je predsednik opštine Ruma Dragan Panić.

Takođe, lokalna samouprava je konkurisala i za sufinansiranje izgradnje parkinga i saobraćajnice za potrebe bazena u Rumi.

- Vrednost ovog projekta je blizu 36 miliona dinara, od čega bi Ministarstvo trebalo da izdvoji polovinu iznosa, odnosno oko 18 miliona. Četrdeset miliona, koliko očekujemo od resornog Ministarstva za ove projekte, je zaista velika pomoć za realizaciju pomenutih projekata i nadam se da će vrlo brzo uslediti radovi na ovim lokacijama - istakao je predsednik Panić.

Opština je zatražila i podršku Ministarstva u finansiranju izrade glavnog projekta i tehničke kontrole za izgradnju dela saobraćajnice Nova 6 i javne rasvete u Istočnoj radnoj zoni k.p. broj 6063/11 k.o. Ruma. Ukupna vrednost te investicije je blizu 650.000, a učešće Ministarstva je 195.000 dinara.

Iz Gradske kuće je najavljeno i skoro rešavanje problema rasvete u delu Industrijske ulice u Rumi.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.