NavMenu

Slobodan Petrović, Jasmina Knežević i Draginja Đurić osvojili nagradu "Planeta Biznis 2014"

Izvor: eKapija Četvrtak, 20.02.2014. 08:31
Komentari
Podeli

Slobodan Petrović, Jasmina Knežević, Draginja Đurić i Radojka NikolićSlobodan Petrović, Jasmina Knežević, Draginja Đurić i Radojka Nikolić

Časopisi "Ekonometar" i "Magazin Biznis" obeležili su sinoć (19. februara 2014. godine) u Beogradu osam godina izlaženja i uspešnog rada. Prema rečima Radojke Nikolić, glavnog urednika i osnivača ovih časopisa, do sada je ostvaren zavidan rejting na medijskoj sceni Srbije u kategoriji ekonomsko-poslovne štampe, a časopisi predstavljaju savremene vodiče kroz svet biznisa i ekonomije.

U prisustvu brojnih zvanica, bankara, privrednika i ekonomista dodeljena su i priznanja "Planeta Biznis" u tri kategorije: za uspešno upravljanje kompanijom nagradu je poneo Slobodan Petrović, generalni direktor kompanije "Imlek", nagradu za za uspešno preduzetništvo dobila je Jasmina Knežević osnivač klinike "Bel Medic", a banka sa najuspešnijim programom korporativne društvene odgovornosti je Banka Intesa ispred koje je nagradu primila Draginja Đurić, predsednica izvršnog odbora.

Slobodan Petrović je od 2003. godine generalni direktor "Imleka", kompanije koja posluje u sastavu "Danube Foods grupe". Zahvaljujući Petrovićevom uspešnom upravljanju kompanijom, "Imlek" je u prošloj deceniji postao regionalni lider mlekarske industrije i sinonim za kvalitet u oblasti prerade mleka i mlečnih proizvoda. Od avgusta 2002. godine Petrović je partner u "Danube foods d.o.o" i njen izvršni direktor za Balkan, a u tom periodu u "Imlek" je uloženo 130 mil EUR i 60 miliona u primarnu proizvodnju.

Dr Jasmina Knežević je 1995. godine, zajedno sa svojim suprugom, osnovala privatnu zdravstvenu ustanovu u kojoj danas radi 160 stalno zaposlenih i 250 konsultanata. U prošlih 19 godina, primljeno je oko 180.000 pacijenata, a "Bel Medic Opšta bolnica" je prva privatna bolnica u Srbiji akreditovana prema najvišim evropskim standardima kvaliteta. Dr Jasmina Knežević je značajno podigla nivo kvaliteta zdravstvene usluge i na najbolji način afirmisala preduzetništvo u oblasti zdravstva.

Draginja Đurić, predsednica Izvršnog odbora Banka Intesa-e nalazi se na čelu finansijske institucije koja je u 2013. godini izdvojila najviše sredstava za korporativnu društvenu odgovornost u Srbiji - oko 540.000 EUR. Sredstva su donirana za razvoj kulture i umetnosti, promociju sporta, za rad obrazovnih i socijalnih institucija i kao pomoć održivom razvoju zajednice. Banka Intesa, kao vodeća finansijska institucija na domaćem bankarskom tržištu, ovim je još dokazala da je opredeljena da svoje poslovne uspehe ostvaruje na društveno odgovoran način.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Saobraćaj

Grad Beograd prodaje garaže - Početna cena 7.000 EUR

Grad Beograd oglasio je prodaju nepokretnosti u javnoj svojini, a reč je o garažnim prostorima u Ulici Salvadora Aljendea 18A. Na prodaju je ponuđeno 12 garaža, površine po 14 m2, koje se nude po početnoj ceni od po 7.000 EUR. Rok za podnošenje prijava je 30. april, a više detalja pogledajte OVDE.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.