Izvor: eKapija | Utorak, 18.02.2014.| 12:04
Izdvojite članak Odštampajte vest

"Air Serbia" unapređuje sistem za prijavljivanje putnika

(Foto: Teodora Brnjoš)
Kompanija "Air Serbia" će 25. februara preći sa postojećeg "Gaetan" sistema za prijavljivanje putnika na savremeni i inovativni sistem "SabreSonic Check-in" na beogradskom aerodromu "Nikola Tesla".

- Prelazak na novi sistem će kompaniji "Air Serbia" omogućiti bolje uslove za pružanje usluga putnicima na beogradskom aerodromu, modernizovati postupak prihvata i otpreme putnika i obezbediti veću funkcionalnost prijavljivanja putnika - rekao je generalni direktor kompanije "Air Serbia", Dane Kondić.

Implementacija će početi 25. februara letom kompanije "Air Serbia" JU380 za London Hitrou, čije poletanje je predviđeno za 10.40 sati. Završetak prelaska na ovaj sistem se očekuje 27. februara.

"Air Serbia" je pozvala putnike koji budu iz Beograda putovali od 25. do 27. februara da dođu na aerodrom najmanje tri sata pre predviđenog vremena poletanja i ponesu odštampanu potvrdu rezervacije, odnosno putni "itinerer".

Da bi se adekvatno pripremila za prelazak na novi sistem, "Air Serbia" je na vreme obezbedila obuku za novi "SabreSonic Check-in" sistem za više od 100 zaposlenih i preduzima niz koraka kako bi obezbedila nesmetano unapređenje sistema.

U Beograd je iz partnerske aviokompanije "Etihad Airways" stigao tim od 30 stručnjaka za promenu sistema. Takođe, stigao je i četvoročlani stručni tim iz kompanije "Sabre".
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.