Izvor: Tanjug | Četvrtak, 13.02.2014.| 16:06
Izdvojite članak Odštampajte vest

VUČIĆ: "Srpski mercedes" stiže do kraja marta

Aleksandar Vučić

Prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će se za manje od meseca na ulicama naše zemlje pojaviti prvi "srpski mercedes".

- Čuo sam da su neki rekli da "Mercedes" nikad neće doći u Srbiju. "Bosch" je već otvorio fabriku u Pećincima, a za manje od mesec dana prvi srpski "mercedes" će se pojaviti na našim ulicama - rekao je Vučić u obraćanju polaznicima Londonske komercijalne škole, koja danas obeležava trogodišnjicu rada u Srbiji.

Vučić je poručio da je izuzetno važno da Srbija postane atraktivna za strane investitore i da je dolazak velikih stranih kompanija važan zbog toga što one obezbeđuju tržište i garantuju da će imati određeni broj zaposlenih, a istovremeno donose "khow-how" i za menadžment, i za proces proizvodnje.

- Ali pre svega njihov dolazak je važan da bi se promenila svest i odnos prema kapitalu, poslu i profitu - istakao je on.

Sumirajući rezultate u poslednjih godinu i po, Vučić je rekao da su ostvareni pomaci koji nisu beznačajni, pre svega u evropskim integracijama, jer nas u svetu vide drugačijim očima i kao pouzdanog partnera.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.