NavMenu

Kineski investitori zainteresovani za požešku "Budimku"

Izvor: Tanjug Sreda, 12.02.2014. 16:48
Komentari
Podeli

(Foto: budimka.rs)

Kineski investitori zainteresovani su za ulaganja u srpsko voćarstvo, izjavio je ministar poljoprivrede Dragan Glamočić u fabrici "Budimka" u Požegi, koju je u sredu (12. februara) posetio zajedno sa investitorima iz Kine.

- Potencijalni investitori iz Kine zainteresovani su za ulaganja u voćarski sektor u Srbiji, a "Budimka" jedino uz pomoć novih investicija može ponovo postati lider na tržištu - rekao je Glamočić.

Gosti iz Kine su se ovom prilikom upoznali sa proizvodnim kapacitetima "Budimke", jednog od nekada vodećih srpskih proizvođača marmelada, džemova, sokova i konzerviranog voća.

Ministar je ukazao da je poljoprivreda jedan od najvećih potencijala u Srbiji i ocenio da su zato neophodna ulaganja u prehrambenu industriju, koja zemlji godišnje donosi više od dve milijarde evra od izvoza.

Požeška "Budimka" je 2008. godine privatizovana, a ugovor o privatizaciji je raskinut 2010. godine. Preduzeće je u postupku restruktuiranja. Trenutno u fabrici radi oko 100 radnika a poslednje četiri godine posluje sa dobitkom.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.03.2024.  |  Saobraćaj

Raspisan tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica

Infrastruktura železnice Srbije raspisala je tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica. Kako se pojašnjava, formiranje nove industrijske zone Sobovica uslovilo je potrebu za njenim povezivanjem sa postojećom železničkom infrastrukturom, odnosno sa prugom Lapovo - Kraljevo - Lešak - Kosovo Polje - Đeneral Janković - državna granica (Volkovo). - Postojeća

eKapija+

Vidi sve
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.