Izvor: eKapija | Četvrtak, 06.02.2014.| 14:54

U Beogradu održan prvi regionalni neuromarketing workshop

Christophe Morin, Nikolaos Dimitriadis i Dejan Ranđić
Prvi neuromarketing workshop u Srbiji i regionu održan je danas u organizaciji "DNA Communications", a na njemu su prisustvovali profesionalci u komunikacijama, eksperti za business development, top menadžment i iskusni marketing, PR i prodajni timovi. Specijalni predavač tom prilikom bio je dr Christophe Morin, direktor kompanije "SalesBrain", prve svetske neuromarketing agencije, koji je prisutnima predstavio najnovija otkrića neuroloških nauka od značaja za marketing i komunikacije.

Neuromarketing je nov koncept u kome se ukrštaju istraživanja o ponašanju potrošaća i neuronauka. Još od nastanka 2002. godine, ovaj koncept postaje čuven, i ubrzo dobija kredibilitet i prihvataju ga profesionalci iz oblasti advertajzinga i marketinga.

- Nova istraživanja u neuronauci otkrivaju da se ljudski mozak može podeliti na tri zasebna dela koji deluju kao posebni organi. "Novi mozak" misli, obrađuje racionalne podatke, "srednji mozak" oseća, obrađuje emocije i osećanja, i "stari mozak" odlučuje, on pregleda unose iz druga dva mozga i kontroliše proces donošenja odluka. Naučeni smo da komuniciramo sa "novim mozgom", logično i racionalno, a zapravo ne obraćajući se, na jeziku koji može razumeti, mozgu u kome se donose odluke, primitivnom "starom mozgu". Uvek sam bio fasciniran neurobiološkom osnovom tipova ličnosti, te sam taj koncept razmišljanja uneo u biznis i razvio veoma efikasne tehnike za nastanak i slanje moćne, jedinstvene i nezaboravne poruke koja će imati veliki, trajni uticaj na najširu javnost - izjavio je dr Christophe Morin, CEO kompanije "SalesBrain".

- Istražujem neuromarketing još od 2005. godine i veoma mi je drago da sada postoji globalna "ekspanzija" neuromarketinga, ali, do sada, Srbija u ovom delu zaostaje za svetom. To je upravo bio i glavni razlog zašto smo doveli gospodina Morina u Srbiju. Neuromarketing donosi potpuno novu metodologiju, novi koncept razmišljanja i promenu u načinu našeg poimanja komunikacija. Apsolutno sam siguran da će za nekoliko godina to biti primarni oblik marketinga - rekao je dr Nikolaos Dimitriadis, izvršni direktor agencije "DNA Communications".

- Tržište marketinga u Srbiji polako postaje prezasićeno. Modeli i ideje koje agencije koriste počinju da liče na copy-paste sistem. Naravno, ako želite da napredujete na ovom tržištu, potrebne su prave inovacije. Prepoznali smo taj potencijal u neuromarketingu i razvili jedinstvenu metodologiju za internu komunikaciju, u skladu sa najnovijim otkrićima u ovoj oblasti, koju takođe želimo da implementiramo i eksterno - rekao je Dejan Ranđić, direktor "DNA Communications".

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.