NavMenu

Prodata četvrtina apartmana za letovanje u Grčkoj

Izvor: Novosti Četvrtak, 06.02.2014. 09:04
Komentari
Podeli

(Foto: Suzana Obradović)

Mesec dana pre Međunarodnog sajma turizma u Beogradu četvrtina aranžmana za letovanje u Grčkoj u turističkim agencijama je već - prodata! U turističkim agencijama su prezadovoljni, jer od decembra prošle godine, kada su objavljeni letnji aranžmani, uplate stižu svakodnevno. Najtraženiji je sever Grčke, ali uplaćuju se i ostrva poput Krfa, Rodosa i Krita.

- Čim smo objavili aranžmane, krenula je prodaja "kao luda" - kaže Saša Vučković iz "Argusa". - Očigledno je grupa ljudi čekala da se pojave aranžmani kako bi odmah uplatila. Sada nije takva navala, ali prijave su svakodnevne. Može se reći da za mnoge termine do 20. juna i septembru u nekim regijama, poput Halkidikija, više nema mesta!

Prvi su prodati najpovoljniji aranžmani, poput apartmanskog smeštaja i autobuskog prevoza, koji su koštali po 45 EUR za 12 dana! I ove godine je primećeno, uprkos krizi, da su mnogi uplaćivali po dva aranžmana - u junu i u septembru! Popusti za rane uplate iznose i po 45%!

- Ove godine su izuzetno traženi hoteli, jer je ušteda u hotelskom smeštaju neuporedivo veća nego u apartmanskom - kaže Miloš Jovović, direktor "Travellanda". - Nije toliko velika razlika u ceni između hotela sa polupansionom i apartmanom bez hrane, a plaća se na odloženo i po 12 meseci.

Oduševljeni uspehom Grčke u Srbiji i budvanski hotelijeri su u decembru ponudili uplatu "u prvom trenutku".

- Crnogorci su prvi put ove godine u decembru dali mogućnost ranog bukinga od 10 do 20% popusta, a u pojedinim hotelima smeštaj za dete je gratis ili upola cene - kaže Branka Karadžić iz "Olympic travela". - U vreme besparice ljudima to znači. Ipak, najviše se prodaje Grčka. Zanimljivo je da smo već prodali i aranžman za Split!

Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Najavljen tender za prvu deonicu brze pruge Beograd-Niš od Velike Plane do Paraćina

Delegacija Evropske unije u Srbiji najavila je raspisivanje tendera za izgradnju jednog dela brze pruge Beograd-Niš za 1. jul ove godine. Naručilac posla je Infrastruktura železnice Srbije, a tender se odnosi na deonicu Velika Plana-Paraćin. Kako je navedeno u prethodnom obaveštenju o raspisivanju tendera, pruga Beograd-Niš dužine 230 km je strateška za državu i njenu povezanost sa evropskim železničkim mrežama, a troškovi

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.