NavMenu

Zatvoren autoput od Subotice do Novog Sada

Izvor: eKapija Nedelja, 02.02.2014. 09:37
Komentari
Podeli

(Foto: Aleksandar Parezanović)

Ministarstvo saobraćaja je donelo odluku da se zbog vremenskih uslova zabrani saobraćaj svih vozila na delu autoputa (E-75) od saobraćajne petlje "Subotica sever" do petlje "Temerin" kod Novog Sada, u oba smera, saopštili su "Putevi Srbije".

Saobraćaj je zabranjen i na putevima Pančevo - Banatski Karlovac, Stajićevo - Čenta, Srbobran - Sirig, Bačka Topola - Feketić, Bački Jarak - Novi Sad, granični prelaz Bačalmaš - Bajmok, Bačka Topola - Tornjoš i Savino Selo - Kula.

Zabrana, takođe, važi i za deonice Bačka Topla - Lipar, Kljajićevo - Gornja Rogatica - Bački Sokolac, Vrbas - Feketić, Novi Bečej - Bašaid, Kovačica - Padina - Samoš, Kovačica - Uzdin, Baranda - Opovo, Zimonjić - Velebit, Čantavir - Tornjoš i Samoš - Dobrica.

Zabrane će biti na snazi u zavisnosti od vremenskih uslova i procene bezbednog odvijanja saobraćaja, a najkasnije do ponedeljka, 3. februara, kada će ponovo biti urađena analiza bezbednog odvijanja saobraćaja.

Izuzetno, ova zabrana se ne odnosi na vozila po proceni prioriteta Ministarstva unutrašnjih poslova.

Za vreme navedenog režima obavljaće se procena bezbednog odvijanja saobraćaja i moći će, u saradnji sa saobraćajnom policijom, kada se za to steknu bezbedni uslovi - prohodan, očišćen i bezbedan puta, da se dozvoli puštanje vozila koja ne prelaze 3,5 tona najveće dozvoljene mase.

O ovom utvrđenom režimu saobraćaja obavešteno je Ministarstvo unutrašnjih poslova i Ministarstvo spoljnih poslova kako bi se obavestile nadležne institucije u Mađarskoj i kako bi se smanjilo nagomilavanje vozila na graničnim prelazima odnosno da se vozila pravovremeno sa mađarske strane upućuju prema Hrvatskoj.

Utvrđeni pravac za tranzit kroz Srbiju je iz smera Hrvatske na auto-putu E-75, prelaz Batrovci.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.