NavMenu

"J factory film za 60 sekundi" - Srbija dobila predstavnika na filmskom festivalu "Jameson Empire Awards" u Londonu

Izvor: eKapija Četvrtak, 30.01.2014. 14:56
Komentari
Podeli

Pobednici filmskog projekta "J factory – film za 60 sekundi" u Srbiji, pod pokroviteljstvom "Jameson" irskog viskija i kompanije "Pernod Ricard Srbija", proglašeni su juče u prestoničkom klubu "Inbox". Članovi žirija Anica Dobra i Gordan Kičić odabrali su film "Pulp Fiction" autora Dragomira Lekića za najbolju obradu stranog filma, koji će nas predstavljati na čuvenom filmskom festivalu "Jameson Empire Awards". U kategoriji obrade domaćeg filma titulu najboljeg je poneo film Aljoše Dakića "Nacionalna klasa", koji je nagrađen "Go Pro" kamerom.

- Veliko mi je zadovoljstvo što sam i ove godine imao čast da budem deo žirija ovog sjajnog filmskog takmičenja. Pristiglo je puno zanimljivih filmova, ali smo se Anica i ja jednoglasno dogovorili oko pobednika u obe kategorije. Veoma mi je drago što Jameson viski na ovaj način stimuliše kreativnost mladih da se bave filmom, i nadam se da će mnoge druge kompanije i brendovi krenuti njihovim stopama – izjavio je glumac Gordan Kičić.

Filmski projekat "J Factory - Film za 60 sekundi" je svojim učesnicima pružio šansu da budu režiseri jednominutnog rimejka svog omiljenog kultnog filma i postanu deo prestižnog filmskog festivala "Jameson Empire Awards"u Londonu! Učesnici su imali zadatak da snime svoju autorsku verziju kultnog filma ili scene iz filma po sopstvenom izboru u trajanju od 60 sekundi.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

28.03.2024.  |  IT, Telekomunikacije

Dosad najveće istraživanje AI: Tri posla koja sigurno gube bitku sa veštačkom inteligencijom

Jedna od aktuelnijih i traženijih tema poslednjih godinu dana je veštačka inteligencija i njen uticaj na tržište rada. Mnogo je objavljenih analiza o tome ko je na prvoj liniji stradanja i koga će AI zameniti, koja će se nova zanimanja izroditi, koliko će ljudi izgubiti svoju profesiju i svoj posao. Svima je već jasno da je u toku eksplozija alata za generativnu veštačku inteligenciju. Komentara je nebrojeno – od procena ’Ne

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.