NavMenu

Od EU 5,8 mil EUR za lokalne samouprave - Potpisani ugovori za "Exchange 4"

Izvor: Beta Sreda, 29.01.2014. 16:02
Komentari
Podeli

Predstavnici 85 lokalnih samouoprava u Srbiji danas su u Beogradu potpisali ugovore o bespovratnoj pomoći ukupne vrednosti 5,8 mil EUR iz programa Evropske unije "Exchange 4".

Odobreni su projekti u četiri oblasti - upravljanje otpadom, upravljanje imovinom, unapređenje poljoprivredne saradnje i usluge socijalne zaštite za stara lica.

Od ukupne sume, 4,5 mil EUR je za podršku 32 gradska, odnosno opštinska projekta, a 1,3 miliona za realizaciju tri komponente programa - opštinsko planiranje, opštinske finansije i realizacija grant šeme.

Program EU "Exchange 4" počeo je maja 2013. i traje do maja 2015. godine, a sprovodi ga Stalna konferencija gradova i opština (SKGO).

Generalni sekretar SKGO Đorđe Staničić je rekao da su od 2004. do 2013. godine podeljene tri tranše pomoći u okviru tog programa pomoći lokalnim samoupravama.

- Obaveza je lokalnih samouprava da programi koji finansira EU budu usklađeni sa nacionalnim programima - kazao je Staničić.

Šef delegacije EU u Srbiji Majkl Devenport je izrazio zadovoljstvo što su ugovori o pomoći EU lokalnim samoupravama potpisani samo nekoliko dana od otvaranja pregovora o članstvu Srbije u EU.

On je dodao da su pred Srbijom veliki napori i rad u postupku ispunjavanja uslova za članstvo u EU.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.03.2024.  |  Saobraćaj

Raspisan tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica

Infrastruktura železnice Srbije raspisala je tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica. Kako se pojašnjava, formiranje nove industrijske zone Sobovica uslovilo je potrebu za njenim povezivanjem sa postojećom železničkom infrastrukturom, odnosno sa prugom Lapovo - Kraljevo - Lešak - Kosovo Polje - Đeneral Janković - državna granica (Volkovo). - Postojeća

eKapija+

Vidi sve
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.