Izvor: Dnevnik | Ponedeljak, 27.01.2014.| 16:01
Izdvojite članak Odštampajte vest

Pančevo oprema severnu industrijsku zonu

Pančevo (Foto: pancevo.rs)
Pretposlednjeg dana prošle godine Ministarstvo poljoprivrede Vlade Srbije raskinulo je ugovor s firmom SHB, koja je bila zakupac 76 hektara gradskog građevinskog zemljišta u Kačarevu i vratila ga Pančevu. To zemljište će sada grad preimenovati kao lokaciju za formiranje buduće severne industrijske zone.

Gradonačelnik Pančeva Pavle Radanov objasnio je da je strateški interes grada da na ovom potezu bude formirana industrijska zona u koju će grad uložiti značajna sredstva u naredne tri godine.

Gradonačelnik u ovoj godini prioritet daje upravo infrastrukturnom opremanju zemljišta, kao i braunfild investicijama jer na teritoriji Pančeva ima veliki broj fabrika koje ne rade, mnogo je ljudi bez posla i kako ističe, zato zapošljavanje mora biti prvi i najznačajniji cilj.

- Nastojaćemo da u naredne dve-tri godine komunalno infrastukturno opremimo severnu industrijsku zonu i stvorimo novi privredni ambijent. Planiramo fazno da menjamo taj prostor od preko 75 hektara. Kada bi sad došao investitor u naš grad, nemamo šta da mu ponudimo i to je loše jer Pančevo ima dobar strateški položaj. Drugi segment, na kojem ćemo raditi, jesu braunfild investicije - propale i loše privatizovane fabrike. Pančevo neće otkupljivati, ali ćemo kao medijator, buduće kupce spajati s prodavcima tih poslovnih sistema i na taj način pokušati da oživimo i stvorimo nova radna mesta. Primer za ovo je "Utva" i najava da dolazi firma "Mubadala". Tako moramo da oživimo i Pivaru i druge fabrike - zaključio je gradonačelnik Radanov.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.