NavMenu

Turistička regata na Limu, Drini i Savi od 26. aprila do 3. maja

Izvor: Tanjug Nedelja, 26.01.2014. 13:30
Komentari
Podeli

(Foto: eKapija)
Međunarodna turističko-rekreativna kajak-kanu veslačka regata "Vitomir Dizdarević-admiral Kuk", biće održana na Limu, Drini i Savi od 26. aprila do 3. maja, u organizaciji Srpskih veslača TID-a.

Regata će krenuti iz Setihova, opština Rudo - Republika Srpska, a ispred brane na Perućcu prećiće u Srbiju.

Učesnici regate će moći da posete Mokru goru, gradić Rudo i selo Sokolovići, gde je rođen Mehmed paša Sokolović, graditelj mosta u Višegradu.

Posle starta veslaće Limskim jezerom, a zatim preći u Višegradsko. Ispred Višegrada, veslači će preneti čamce, pre hidrocentrale sa leve strane.

Posle granične kontrole će doći na desnu obalu Drine, pre brane ispred hotela "Jezero" u Perućcu, gde će prenoćiti. Narednog dana će spustiti čamce ispod hidroelektrane na 1,5 kilometara. Sledeće zaustavljanje predviđeno je u novom kampu Lonjin, nizvodno od Ljubovije.

Tu će biti moguć izlet do manastira Soko Grad, a u Malom Zvorniku, veslači će moći da posete najstariju hidroelektranu u Srbiji ili podzemni grad Karađorđevića. Sledeće zaustavljanje je kod Pavlovića ćuprije.

Regata će zatim uploviti u Savu, gde će se kretati do cilja, koji će biti ili kod ušća Bosuta ili kod Sremske Mitrovice. Učesnici se mogu priključiti na usputnim etapama, a mogu se isključiti pre cilja, u dogovoru sa organizatorom.

Zbog pribavljanja dozvola za održavanje regate, učesnici su dužni da prijave sa ličnim podacima dostave najkasnije 15 dana pre starta. Organizatori podsećaju da je Drina pogranična reka, čija leva obala pripada RS, na čiju teritoriju je zabranjen izlazak bez redovne carinske i pasoške kontrole.

Učesnici treba da poseduju šator, vreću za spavanje, ćebad, prikladnu garderobu (kišne kabanice, kape), obuću i prsluk za spasavanje, kao i kolica za prevoz čamaca, a obavezna je i polisa životnog osiguranja.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Industrija, Saobraćaj

Srbija će projekat "letećih taksija" za EXPO razvijati sa kompanijom Airbus - Najavljeno potpisivanje memoranduma

Vlada Srbije će sa kompanijom Airbus potpisati memorandum za projekat razvoja Air mobility-ja, koji podrazumeva upotrebu malih, visoko automatizovanih aviona, na nižim visinama u urbanim i gradskim oblastima, najavio je ministar finansija Siniša Mali. Mali je na svom Instagram profilu napisao da je sa regionalnim direktorom prodaje u kompaniji Airbus za Istočnu Evropu Aleksandrom Bojanićem, razgovarao je o uvođenju letećih taksija. -

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.