NavMenu

Pilot plan upravljanja rijekom Savom - Hrvatska, BIH, Srbija i Crna Gora

Izvor: eKapija Utorak, 10.05.2005. 07:58
Komentari
Podeli

Evropska komisija (EuropeAid, Brussels) pokrenula je pre izvesnog vremena kapitalan regionalni projekat Upravljanja rekom Savom, koja prolazi kroz 4 ex-YU države i predstavlja izuzetan privredni i kohezioni faktor između ovih država. Projekat se realizuje i finansira u okviru finansijkog projekta EC - Cards 2003 Regional Programme. Trajaće 3 godine (od oktobra 2004 do septembra 2007), a kao osnova za planiranje na slivu reke Save su Evropske OkvirneDirektive ( EU Water Framework Direktives), primenom vodiča (uputstava) /Gudance, zajedničke osnove za implementaciju (CIS -Common ImplementationStrategy.

Kao konsultanti na projektu su angažovani Safege Fracuska/Belgija, UNESCO-IHE Holandija i Građevinski fakultet u Beogradu. Pored predstavnika vodnih uprava Hrvatske, BIH i Srbije, kao direktni korisnici (Benefiiaries) učestvuju i predstavnici posavskih zemalja Slovenije, Crne Gore, kao i Kosova i Metohije.

Projekat sagledava aspekte zaštite vode na slivu reke SAve, upravljanje kvalitetom vode na slivu, monitoringa, racionalnog i ravnopravnog korišćenja, što uključuje i urbanističke, ekonomske, saobraćajne, navigacione, ekološke, turističke mogućnosti, kao i uticaj privrednih aktivnosti na životnu sredinu. Projekat će omogućiti usklađivati i sve druge projekte na slivu reke Save, a primena vodiča je i na 3 izabrana podsliva, u sve 3 države, a to sus slivovi Kupe, Vrbasa i Kolubare.

Više detalja ovog izuzetnog regionalnog projekta možete pogledati na www.savariver.net

Komentari
Vaš komentar

Top priče

15.04.2024.  |  Agro, Finansije

Digitalno svinjarstvo - Kupite Pig token, a posle dve i po godine dobijate 100 kilograma svinjetine

Uzgajate svinje, a ne odlazite na farmu, nema blatnjavih čizama, ni ustajanja u cik zore da bi se nahranile životinje. Zvuči filmski, ali nije. Krešimir Kuterovac, stočar iz Hrvatske, pokrenuo je sa kompanijom Beyondi i Blok Be platformu GoAgro pomoću koje svako može da postane stočar, a da posao uzgajivača svinja radi neko drugi. - Vi kupujete digitalni oblik svinje - PigNFT (Pig token). Minimalna cena je 220 EUR za koju posle dve i po

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.