NavMenu

Čačak dobija gejzir do aprila - U 2014. izmuljavanje jezera Međuvršje i gradnja biciklističkih staza

Izvor: Ozonpress Sreda, 22.01.2014. 18:39
Komentari
Podeli
(Foto: Marija Kambiać)
Zahvaljujući projektu "Nature", koji se finansira iz fondova Evropske unije, Čačak će u prvoj polovini godine dobiti gejzir na gradskoj plaži, piše "Ozonpress". Takođe, sredstva će tokom 2014. biti usmerena i na razvoj Ovčarko-kablarske klisure, gde bi trebalo da se urede ribarske staze, da se izgrade biciklističke, kao i da se jezero Međuvršje očisti od mulja.

- Gejzir na gradskoj plaži trebalo bi da dobijemo u martu ili aprilu, pa će naša plaža malo podsećati na Adu Ciganliju. Osim toga, u saradnji sa SRC "Mladost" uredićemo priobalje - kaže pomoćnica gradonačelnika Čačka Mirjana Đoković.

- Dobili smo saglasnost Zavoda za zaštitu prirode da se izvrši čišćenje mulja iz jezera Međuvršje. Ostaje nam da vidimo gde ćemo uraditi stazu za riblovce, stazu za bicikliste, kako da rešimo sistem otpadnih voda - kaže ona.

Gradsko veće Čačka usvojilo je početkom nedelje Program zaštite životne sredine, kojim je predviđeno da se tokom 2014. izdvoji 10 miliona dinara za postavljanje štedljivih sijalica na javnoj rasveti, kao i da se izgradi kotlarnica na gas u ambulanti medicine rada, dodala je Đoković. Fond za zaštitu životne sredine ove godine imaće budžet od oko 37 miliona dinara, a deo sredstava biće usmeren i ka predškolskim ustanovama, osnovnim i srednjim školama.


- Naravno, tu su i standardne aktivnosti koje radimo u skladu sa zakonom, kao što je merenje polena, kvaliteta vode, vazduha - objašnjava Mirjana Đoković.

Posle mnogobrojnih problema, Čačak bi tokom 2014. trebalo da dobije azil za napuštene životinje. Grad je prošle godine kupio tri hektara zemljišta, a projekat je pre nekoliko dana predat na tehničku kontrolu. Prema rečima pomoćnice gradonačelnika, nakon kontrole, biće raspisan tender za izvođače radova.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Saobraćaj

Grad Beograd prodaje garaže - Početna cena 7.000 EUR

Grad Beograd oglasio je prodaju nepokretnosti u javnoj svojini, a reč je o garažnim prostorima u Ulici Salvadora Aljendea 18A. Na prodaju je ponuđeno 12 garaža, površine po 14 m2, koje se nude po početnoj ceni od po 7.000 EUR. Rok za podnošenje prijava je 30. april, a više detalja pogledajte OVDE.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.