NavMenu

Eurobank Grupa glavni sponzor "Euromoney foruma o centralnoj i istočnoj Evropi" u Beču

Izvor: eKapija Ponedeljak, 20.01.2014. 12:30
Komentari
Podeli


Eurobank Grupa bila je jedan od glavnih sponzora "Euromoney foruma o centralnoj i istočnoj Evropi" koji je održan u Beču 14. i 15. januara ove godine, saopšteno je iz banke.

Uz više od 1.200 učesnika iz cele Evrope, konferencija je okupila elitu regiona. Ministri finansija iz velikog broja zemalja centralne i istočne Evrope, direktori međunarodnih finansijskih institucija, guverneri centralnih banaka u regionu, vodeći poslovni ljudi, investitori, stručnjaci međunarodnih finansijskih institucija i vodeći novinari međunarodnih medija govorili su o najvažnijim temama koje utiču na sve oblasti poslovanja i finansija u ovoj godini.

Delegacija Eurobank, predvođena Antonijem K. Hasijotisom (Anthony C. Hassiotis), direktorom za međunarodne aktivnosti Eurobank Grupe, imala je preko trideset članova, uključujući predstavnike top menadžmenta iz Grčke i ogranaka u drugim zemljama, kao i odabrane poslovne klijente i medije iz Bugarske, Rumunije, Srbije i Kipra.

Ključni govornici su bili Evald Novotni (Ewald Nowotny), guverner Nacionalne banke Austrije, i Erik Berglof, glavni ekonomista Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD), koji su govorili o tome kako monetarna politika Evropske centralne banke utiče na ekonomiju zemalja centralne i istočne Evrope, uticaju najavljene Evropske bankarske unije na regionalni bankarski sektor i oblastima u kojima region centralne istočne Evrope očekuje rast u bliskoj budućnosti.

Među temama o kojima je diskutovano tokom dvodnevne konferencije u Beču koja je protekla u optimističnoj atmosferi bili su ekonomski rast i njegovi pokretači na pojedinačnim tržištima, diversifikacija baze investitora i komparativne prednosti zemalja centralne i istočne Evrope.

Tokom "Euromoney" konferencije u Beču Eurobank je organizovala radionicu pod nazivom "Ponovno pokretanje rasta u centralnoj i istočnoj Evropi", gde su učesnici panela razgovarali o novim pokretačima rasta ekonomije regiona i bavili se temama kao što su korišćenje EU fondova, uloga međunarodnih finansijskih institucija, oblasti u kojima je potreban dalji napredak po zemljama, finansijski sektor iz perspektive najavljene Evropske bankarske unije i potreba za intenzivnijom ekonomskom saradnjom.

Moderator ove odlično posećene radionice bio je Teodor Karakasis (Theodore Karakassis), savetnik divizije za međunarodne aktivnosti Eurobank Grupe, a na panelu su govorili: profesor Gikas Harduvelis (Gikas Hardouvelis), glavni ekonomista Eurobank, Piroška Nađi (Piroska Nagy), direktor za strategiju i politiku EBRD-a, Kristijan Popa (Cristian Popa), viceguverner Nacionalne banke Rumunije, Debora Revoltela (Debora Revoltella), direktor ekonomskog odeljenja Evropske investicione banke, i Nikolas Tesejmen (Nicholas Tesseyman), direktor za finansijske institucije u EBRD. Ključno pitanje bankarstva u regionu i način na koji ono treba da se obavlja u budućnosti kako bi nastavilo da podržava ekonomije zemalja centralne i istočne Evrope bilo je glavna tema diskusije na panelu u okviru "Euromoney" foruma pod nazivom "Bankarstvo u centralnoj i istočnoj Evropi: Novi modeli", na kom je Antoni K. Hasijotis učestvovao kao predstavnik Eurobank Grupe, zajedno sa ekspertima iz agencije "Standard & Poor’s", Citija, UniCredita, Raiffeisen Bank International i ruske Sberbank.

Ekonomski izgledi regiona centralne i istočne Evrope razmatrani su na panelu pod nazivom "Pogled u 2025. godinu", na kom je učestvovao prof. Gikas Harduvelis, glavni ekonomista i direktor ekonomskih istraživanja Eurobank Grupe. Panel se bavio temama kao što su konkurentnost regiona centralne i istočne Evrope, koordinacija između regionalne i međunarodne politike i oporavak u ovoj oblasti u narednom periodu.

Eurobank Grupa je osmu godinu zaredom bila sponzor "Euromoney foruma o centralnoj i istočnoj Evropi" u Beču, čime je još jednom potvrdila ulogu jedne od vodećih bankarskih institucija u centralnoj i istočnoj Evropi, navodi se u saopštenju.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Gradiće se parking na Jastrepcu u okolini Kruševca

Gradska uprava grada Kruševca raspisala je javni poziv za izgradnju parking prostora sa pristupnom saobraćajnicom na planini Jastrebac. Procenjena ukupna vrednost radova bez PDV-a iznosi 24.196.392 dinara. Rok za prijavu je 13. maj. Detalje pogledajte OVDE.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.