Izvor: Tanjug | Sreda, 20.12.2006.| 09:57
Izdvojite članak Odštampajte vest

Usvojen budžet grada Kragujevca za 2007. godinu – izdvojena značajna sredstva za izgradnju naučno-tehnološkog parka i razvoj preduzetništva

Odbornici Skupštine grada Kragujevca usvojili su budžet grada za 2007. u iznosu od 3,7 milijardi dinara, od čega će najveći deo sredstava – 36% biti uložen u razvoj grada.

Usvojen je i predlog da ukupna zaduženja u budžetu budu četiri puta manja od dozvoljenih, odnosno manja od 4% ukupnih sredstava. Odbornici su odlučili i da se povećaju socijalna davanja iz budžeta koja će iznositi oko 160 miliona dinara, dok su značajna sredstva, blizu pola milijarde dinara, predviđena za obrazovanje.

Za razvoj poljoprivrede izdvojeno je 2%, što je više nego lane, dok će roditeljski doatak za prvo dete u 2007. godini iznositi 25.000 dinara.

Usvojen je i Strateški plan lokalnog ekonomskog razvoja grada od 2007. do 2011, čime je definisan 61 projekat. Među 20 prioritetnih projekata, koji će se realizovati u idućoj godini, nalaze se formiranje regionalnog Garancijskog fonda za Šumadiju i Pomoravlje, osnivanje naučno-tehnološkog parka, razvoj preduzetništva na lokaciji "Servis 2", izgradnja autoputa i drugo.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.