Izvor: Danas | Utorak, 19.12.2006.| 14:51
Izdvojite članak Odštampajte vest

"Zimpa" isporučuje sefove za novu zgradu NBS

(Foto: b)

Preduzeće "Zimpa" iz Uba izradiće sefove za čuvanje dokumenata i vrednosti za novu poslovnu zgradu Centralne banke u Beogradu.

Guverner NBS Radovan Jelašić, koji je posetio tu fabriku, nije precizirao koliko će takvih sefova biti isporučeno NBS i po kojoj ceni, ali je istakao da će oni biti urađeni po posebnim zahtevima centralne banke.

Prema njegovim rečima, NBS je od firme "Zimpa" već kupila 17 trezorskih vrata za novu poslovnu zgradu na Slaviji, a juče (18. decembar 2006. godine) je potpisan i ugovor o održavanju i nadzoru te ugrađene opreme.

Generalni direktor preduzeća "Zimpa" Dragan Đurđević kazao je da to preduzeće poseduje standard ISO 9100:2000 i sertifikat Saveza osiguravajućih društava Mađarske koji garantuje sigurnost proizvoda prema standardima EU. On je ocenio da o kvalitetu proizvoda tog preduzeća, koje postoji već 58 godina, dovoljno govori to što će "Zimpa" kompletno opremiti novu zgradu NBS.

- "Zimpa" sefove, čelične i blagajničke kase, protivpožarna vrata i ormare kupuju sve veće banke koje posluju u Srbiji, a to preduzeće opremu izvozi i u bivše jugoslovenske republike i na Bliski istok - rekao je Đurđević.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.