Izvor: eKapija | Petak, 17.01.2014.| 10:48
Izdvojite članak Odštampajte vest

Raspisan konkurs za radnu praksu u pokrajinskim organima uprave

Univerzitet u Novom Sadu (UNS), u saradnji sa Skupštinom i Vladom AP Vojvodine i uz podršku Misije OEBS-a u Srbiji, raspisao je konkurs za radnu praksu u pokrajinskim organima uprave. Ovaj program radne prakse, koji se realizuje 11. godinu zaredom, otvoren je za studente UNS-a na studijama drugog stepena, studente završnih godina studija prvog stepena koji su odslušali sve predmete ili one koji su završili studije prvog ili drugog stepena od 1. januara 2012. godine do dana zaključenja konkursa, saopšteno je iz UNS-a.

Rok za prijavljivanje je 30. januar 2014. godine, a konkurs je objavljen na sajtu UNS-a.

U desetogodišnjem trajanju Programa preko 350 učesnika, svršenih studenata, apsolvenata i postdiplomaca UNS-a, imalo je priliku da se upozna sa radom i učestvuje u realizaciji svakodnevnih aktivnosti pokrajinskih organa uprave. Od ovog broja 20% do 30% je nastavilo sa radom u mestima obavljanja prakse.

Ove godine, traženi su profili učesnika sa Filozofskog fakulteta (sociologija, engleski jezik, psihologija, srpski jezik i književnost), Prirodno-matematičkog fakulteta (biologija, ekologija, hemija, geografija), Fakulteta tehničkih nauka (inženjerstvo zaštite životne sredine, arhitektura, mašinstvo, građevinarstvo, elektrotehnika), Akademije umetnosti (kamera), Tehnološkog, Pravnog, Poljoprivrednog i Ekonomskog fakulteta.

Radna praksa trajaće od februara do jula ove godine, u trajanju od 15 časova nedeljno, a obavljaće se u Pokrajinskom ombudsmanu, Pokrajinskom zavodu za socijalnu zaštitu, Kancelariji za inkluziju Roma, Pokrajinskom sekretarijatu za urbanizam, graditeljstvo i zaštitu životne sredine, Pokrajinskom sekretarijatu za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova, Pokrajinskom sekretarijatu za energetiku i mineralne sirovine i Pokrajinskom zavodu za zaštitu prirode.

Nakon uspešnog završetka radne prakse stiče se sertifikat koji je važna referenca u radnoj biografiji svakog učesnika, a potpisuju ga rektor Univerziteta u Novom Sadu i najviši predstavnici vlasti u Vojvodini – predsednici Skupštine i Vlade AP Vojvodine, navodi se u saopštenju.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.