NavMenu

"Carrefour" stiže u Beograd i Novi Sad?

Izvor: B92 Četvrtak, 16.01.2014. 16:08
Komentari
Podeli

(Foto: Ivana Vuksa)

Direktor "Carrefour"-a za Bugarsku i Srbiju, Miloš Ristić, izjavio je za bugarski poslovni portal Investor.bg da je tržište u toj zemlji stabilnije i funkcionalnije nego u drugim državama regiona.

Francuski lanac će, prema Ristićevim najavama, ove godine u Bugarskoj otvoriti tri nova objekta u šta će biti uloženo oko 12 mil EUR.

Bugarski portal podseća da "Carrefour" trenutno ima 723 prodavnice u Grčkoj, 19 u Albaniji (nakon preuzimanja lanca Euromaks), 17 na Kipru i jedan u Makedoniji. Do kraja ove godine planira se ulazak na tržište Srbije sa supermarketima u Beogradu i Novom Sadu, piše Investor.bg navodeći da će se ekspanzija sprovesti preko kompanije "CMB Bugarska".

Kako navodi portal Franchising.rs, francuski "Carrefour" na Balkanu posluje kroz franšizu, a primalac master franšize za zemlje ovog regiona je grčka kompanija "Marinopulos grupa", koja je do 2012. godine imala zajedničko preduzeće s matičnom kompanijom "Carrefour" – "CM Balkans".

Kao deo "CM Balkan"-sa, 2007. je osnovana kompanija "CMB Bugarska", koja je od 2010. zadužena za širenje i razvoj brenda na području Balkana, podseća Franchising.rs.

Pre nego što je imenovan za direktora "Carrefour"-a za Bugarsku i Srbiju, Miloš Ristić je bio izvršni direktor kompanije "Delta Maxi", odnosno potpredsednik kompanije "Delhaize Srbija, BiH i Crna Gora" zadužen za nabavku, snabdevanje i kvalitet.

Prve zvanične informacije o dolasku kompanije "Carrefour" u Srbiju došle su upravo iz "Delte", kada je kompanija Miroslava Miškovića u februaru prošle godine objavila da je s francuskim trgovinskim lancem postigla dogovor o otvaranju hiperkerketa u budućem tržnom centru "Delta planet" na Autokomandi u Beogradu.

U međuvremenu se pojavila i nezvanična informacija da će "Carrefour" otvoriti hipermarket i u okviru stambeno-komercijalnog kompleksa koji gređevinsko preduzeće "Napred" planira da izgradi u novobeogradskom Bloku 41a, na uglu Ulice omladinskih brigada i Bulevara Milutina Milankovića.

Iako se 2015. godina pominje kao rok kada bi i jedan i drugi kompleks mogli da budu otvoreni, izgradnja ovih objekata još nije počela i zasad nema zvaničnih informacija o početku njihove realizacije.

Ministar spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija Rasim Ljajić je, s druge strane, krajem prošle godine izjavio da nema informacija o planovima francuskog "Carrefour"-a u Srbiji.

Supermarketi francuskog "Carrefour"-a bi do kraja godine trebalo da budu otvoreni u Beogradu i Novom Sadu, prenose bugarski mediji.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

24.04.2024.  |  Građevina, Turizam, sport, kultura

Niška multifunkcionalna dvorana kulture sa 2.000 mesta ipak će se graditi na drugoj lokaciji - Raspisan konkurs za idejno rešenje

Grad Niš raspisao je konkurs za izradu idejnog rešenja izgleda novog višenamenskog objekta kulture u Nišu. Buduća multifunkcionalna dvorana kulture gradiće se na katastarskim parcelama br. 262/1 i 263/1 K. O. Niš-Ćele Kula, ukupne površine 2,21 ha. Reč je o zemljištu u neposrednoj blizini Roda centra na Vizantijskom bulevaru. Objekat treba da sadrži ulazni višenamenski hol (komunikacija, prostor za izložbe i prostor za virtuelne

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.