NavMenu

EBRD 2013. uložila 1,65 mlrd EUR u Jugoistočnu Evropu

Izvor: eKapija Sreda, 15.01.2014. 14:21
Komentari
Podeli

Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) je danas saopštila da je prošle godine uložila 1,65 mlrd EUR u Jugoistočnu Evropu.

Tokom 2012. banka je uložila 1,5 mlrd EUR u taj region koji je - ukazuje se u saopštenju - veoma podložan lošim efektima problema u evrozoni.

EBRD je širom sveta 2013. investirala 8,5 mlrd EUR, dok je 2012. taj iznos bio 8,9 mlrd EUR.

Ta sredstva su lane obezbeđena uprkos opštem strahu investitora zbog nastavljene ekonomske krize, navela je EBRD.

- To (2013.) je bila godina izazova za investiranje, i EBRD je veoma zadovoljna što je uspela da omogući podršku zemljama u kojima deluje, u njihovim naporima da se odupru posledicama krize - naveo je predsednik EBRD Suma Čakrabarti.

Nastojeći da podrži zemlje u razvoju da se vrate na put ekonomskog oporavka, ta banka je 2013. finansirala 392 projekta, a 2012. godine 393, što je bio i rekordni broj investicija.

Prioriteti EBRD su podizanje standarda u zaštiti životne sredine, promovisanje energetske efikasnosti i korišćenje obnovljivih izvora energije.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

05.05.2024.  |  Agro

Srbija bi na velikom kineskom tržištu mogla da računa na poljoprivredu i na prehrambenu industriju

Dolazak kineskog predsednika Si Đinpinga je velika čast za Srbiju, kaže za RTS Bojan Stanić iz Privredne komore Srbije. Na stolu će, prema najavama, biti širok spektar tema - od političkih, ekonomskih, tehnoloških do saradnje u oblasti kulture. Beograd je ove nedelje, uz Budimpeštu i Pariz, jedna od stanica na evropskoj turneji kineskog predsednika. To je prva poseta Si Đinpinga Evropi u poslednjih pet godina, a u srpskoj prestonici

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.