NavMenu

"NBG Leasing" proslavio 10 godina jasnog i stabilnog kursa u lizing industriji

Izvor: eKapija Sreda, 15.01.2014. 13:56
Komentari
Podeli

Kompanija "NBG Leasing" je proslavila 10 godina svog postojanja u Srbiji. Na vrlo umeren i poseban način svoju reputaciju ova kompanija gradi rezultatima, uslugom i odnosima sa svojim klijentima i partnerima. Strategija NBG Lizinga nije rast po svaku cenu, već očuvanje stabilnosti i profitabilnosti na duži rok. Stalna težnja da brzom, fleksibilnom i efikasnom uslugom i poslovanjem odgovori na turbulenta kretanja na domaćem tržištu dovela su do toga da sa trećim kvartalom ove godine "NBG Leasing" pokriva preko 8% tržišta uz profit od preko 600.000 EUR.

"NBG Leasing" na svom lageru oduzetih predmeta lizinga tokom 2013. godine beleži svega nekoliko vozila, zahvaljujući veoma striktnim pravilima naplate potraživanja ali i kvalitetu svojih klijenata. Već godinama ova kompanija uspeva da održi stopu naplate potraživanja tokom jednog meseca, na nivou od skoro 80%, što ujedno predstavlja i najveći izazov u kriznim vremenima.

Dugogodišnja strateška partnerstva sa dobavljačima automobila, otvaranje novih kanala prodaje poljoprivredne opreme uz jasno postavljene ciljeve, polazne su osnove koje kompaniji "NBG Leasing" daju mogućnost da i u doba ekonomske krize beleži zadovoljavajući plasman u nove poslove i konstantnu profitabilnost. Ovakva profitabilnost ne bi bila moguća da nije svesrdnog zalaganja svih zaposlenih, striktne kontrole troškova, adekvatne kreditne politike i aktivne prodaje koja se bazira ne vezivanju za klijente i praćenje njihovih potreba za dodatnim investicijama.

Kada je reč o planovima i poslovanju "NBG Leasing", Silvana Tričković, predsednica Izvršnog odbora ističe:

- Strategija "NBG Leasing"-a nije rast po svaku cenu, već očuvanje stabilnosti i profitabilnosti na duži rok. Ovako postavljeni ciljevi s jedne strane i tržišna dešavanja sa druge zahtevaju stalnu budnost, brzo reagovanje i prilagođavanje, kontrolu naplate potraživanja, očuvanje kvaliteta portfolija i konzervativnu kreditnu politiku uz jasnu fokusiranost na zadovoljstvo klijenata i pružanje najbolje usluge tržištu. Zadatak nije lak, ali tim "NBG Leasing" već 10 godina prati jasan kurs i za sada odoleva brojnim izazovima i preprekama.

Poseban pristup društvenoj odgovornosti

Kompanija "NBG Leasing" godinama unazad pažljivo bira i ulaže u one kojima je pomoć najpotrebnija. Preko Fonda "Mesta u srcu", kompanija je pomogla projekat "Radost mladih Roma" udruženja građana "Tračak nade" iz Ljiga koji je za cilj imao izgradnju prvog igrališta za decu od 1300m2. Uz finansijsku pomoć "NBG Leasing" izgrađen je sportski teren i park za decu. Centar za dnevni boravak dece i mladih u riziku iz Kruševca, čija je budućnost bila ozbiljno ugrožena, zahvaljujući finansijskoj podršci kompanije "NBG Leasing" već dve godine funkcioniše i pruža mladima besplatan sociopsihološki i pedagoški tretman stručnjaka. Svratište za decu, koje je pod pokroviteljstvom Centra za integraciju mladih, je od tima ove kompanije posebno bilo pomognuto sredstvima za obrazovanje i radno osposobljavanje troje štićenika Svratišta sa ciljem da se lakše uključe i zajednicu i sebi povećaju šansu za zapošljavanjem ali i donacijama u vidu odeće, školskog pribora i slatkiša koji su zaposleni inicirali. Kompanija je učestvovala u nacionalnoj akciji "Bitka za bebe" donirajući inkubator bolnici u Višegradskoj a podrška najmlađima, pokreće odgovornost komanije i nove planove koji će se realizovati u sličnom smeru u narednoj godini.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Energija, Građevina

Zbog RHE Bistrica izmeštaće se dva državna puta - EPS traži projektanta, potrebna i aktuelizacija studije opravdanosti gradnje

Elektroprivreda Srbije raspisala je tender za izradu idejnog rešenja i tehničke dokumentacije za izmeštanje državnih puteva za potrebe izgradnje reverzibilne hidroelektrane (RHE) Bistrica. Kako je navedeno u tehničkoj specifikaciji posla, trase objekata budućeg sistema RHE Bistrica u blizini akumulacije Potpeć se ukrštaju sa trasom državnog puta IIA reda broj 191 Bistrica-Priboj, a trasa državnog puta IIA reda broj 194 Kokin

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.