NavMenu

OSA najavila nove proizvode i širenje partnerske mreže u 2014.

Izvor: eKapija Utorak, 14.01.2014. 14:54
Komentari
Podeli
"OSA Računarski inženjering" će u 2014. proslaviti 25 godina poslovanja, a kako za "eKapiju" kaže Željko Tomić, jedan od osnivača i direktor, prioritet kompanije biće održavanje stabilnog poslovanja i očuvanje radnih mesta.

- Očekujem izuzetno tešku godinu koja je već najavljena kretanjima krajem 2013. godine. "OSA Računarski inženjering" je, uprkos teškoj ekonomskoj krizi, napravila izuzetne rezultate 2012. godine: rast ukupnih prihoda od 92% i rast neto dobiti od 75%. Očekujem jako dobre rezultate i za 2013, a u 2014. bih bio zadovoljan umerenim rastom - kazao je Tomić.

On je za naš portal objasnio i šta možemo očekivati na polju novih proizvoda i usluga.

- "Autodesk", kao vodeći svetski proizvođač softvera za projektovanje uz pomoć računara (CAD) u svim inženjerskim oblastima, svake godine u martu lansira nove verzije softvera. Tako ćemo i 2014. u to vreme naše partnere i korisnike upoznati sa novim mogućnostima "Autodeskovog" softvera. U oblasti produkcione, varijabilne štampe, ćemo predstaviti prvi instalirani kolor "Ink Jet" sistem za digitalnu štampu u našoj zemlji: "ColorStream 3.500 TWIN", brzine 1010 A4 stranica u minuti proizvođača "Oce Printing Systems GmbH", u sastavu "Canon grupe" - rekao je Željko Tomić.

OSA je na "UniDocs" platformi za upravljanje dokumentima i poslovnim procesima, razvila familiju modula koji zajedno čine integralni sistem za upravljanje poslovanjem pod nazivom "UniDocs Business Box". Po prvi put je primenjen inovativni koncept razvoja poslovnih objekata (inteligentnih dokumenata) koji obezbeđuju potpuno jedinstvo poslovnih procesa, dokumenata i poslovnih promena. Familija "UniDocs Business Box" se neprekidno upotpunjuje a svaki novi modul proširuje integrisani sistem za upravljanje poslovanjem automatizacijom novih poslovnih podsistema, dodaje sagovornik "eKapije".


Kompanija ima višedecenijske partnerske odnose kako sa "Autodesk"-om, "Oce"-om ("Canon grupa") i "Kern"-om, tako i sa mnogim partnerima iz prodajne mreže "Autodeska" u celoj Adriatik regiji, a najavljuje i širenje partnerske mreže.

- Planiramo proširenje, posebno u Albaniji, gde su zbog visoke stope piraterije, rezultati prodaje "Autodeskovog" softvera vrlo skromni - kaže direktor kompanije "OSA Računarski inženjering".

OSA je nedavno završila veliku investiciju u poslovni prostor.

- Bojim se da će upravo usvojene izmene Zakona o porezu na dobit, kombinovane sa izmenama PDV-a na računarsku opremu, negativno uticati na investicije u narednoj godini - zaključuje Tomić.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Energija, Građevina

Zbog RHE Bistrica izmeštaće se dva državna puta - EPS traži projektanta, potrebna i aktuelizacija studije opravdanosti gradnje

Elektroprivreda Srbije raspisala je tender za izradu idejnog rešenja i tehničke dokumentacije za izmeštanje državnih puteva za potrebe izgradnje reverzibilne hidroelektrane (RHE) Bistrica. Kako je navedeno u tehničkoj specifikaciji posla, trase objekata budućeg sistema RHE Bistrica u blizini akumulacije Potpeć se ukrštaju sa trasom državnog puta IIA reda broj 191 Bistrica-Priboj, a trasa državnog puta IIA reda broj 194 Kokin

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.