NavMenu

Hrvatska "Adriatika net" zinteresovana za "Jolly Travel"?

Izvor: Novosti Ponedeljak, 18.12.2006. 11:34
Komentari
Podeli

Hrvatska turistička agencija "Adriatika net", koja se uglavnom bavi rezervisanjem smeštaja putem interneta, ne krije interesovanje za tržište Srbije, pa je leto "potrošila" na obilazak srpskih turističkih agencija.

Ugovore o saradnji i prodaji aranžmana u Hrvatskoj već je potpisala sa 14 agencija u Srbiji, među kojima je najveći "Jolly Travel".

Marko Vojković, predsednik uprave "Adriatika net Group", tvrdi da u Srbiji nisu kupili ni jednu turističku agenciju. Međutim, ova zagrebačka agencija je nedavno pazarila hrvatske i slovenačke "Atlas", "Kompas" i "Iliriku", pa je tako postala i vlasnik beogradskih podružnica ovih agencija.

Prema nezvaničnim informacijama hrvatska agencija planira da kupi 51% vrednosti agencije "Jolly Travel", čime bi dobila jednog od najvećih turoperatera za odvođenje srpskih turista.

Sa "Ilirikom" ima ponudu jeftinijih aranžmana takozvanih "u poslednjem trenutku", a "Kompas" radi prihvat stranih turista. Pominje se i mogućnost kupovine "Putnika" čime bi hrvatska agencija dobila hotele na Kopaoniku i u Beogradu, rent a car i poslovnice.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.03.2024.  |  Saobraćaj

Raspisan tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica

Infrastruktura železnice Srbije raspisala je tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica. Kako se pojašnjava, formiranje nove industrijske zone Sobovica uslovilo je potrebu za njenim povezivanjem sa postojećom železničkom infrastrukturom, odnosno sa prugom Lapovo - Kraljevo - Lešak - Kosovo Polje - Đeneral Janković - državna granica (Volkovo). - Postojeća

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.