NavMenu

Početak proizvodnje italijanskih kuhinja "Mobil Gruppo turi" u Jagodini u februaru 2014.

Izvor: Beta Nedelja, 12.01.2014. 16:14
Komentari
Podeli

(Foto: Mobilturi.it)

Fabrika za proizvodnju kuhinja "Gruppo turi" iz Italije počeće sa proizvodnjom za oko mesec dana u hali nekadašnje Barutane u Jagodini, gde će u početku biti zaposleno 80 radnika, objavio je u petak (10. jnuara 2014. godine) taj proizvođač.

Jedan od vlasnika kompanije "Gruppo turi" Nikola Turi, koji je u petak sa predsednikom Skupštine grada Draganom Markovićeom obišao proizvodnu halu, kazao je da će za dva do tri meseca biti zaposleno još 80 radnika tako da će se proizvoditi u dve smene.

Podseća se da je vrednost investicije veća od 2,5 mil EUR, a proizvodiće se 200 kuhinja dnevno.

Kako me najavljeno, italijanski investitor će istovremeno započeti izgradnju nove fabrike u Industrijskoj zoni u Jagodini čija će vrednost biti oko tri miliona evra.

Rečeno je i da je dvadesetak radnika nedavno prošlo obuku u matičnoj fabrici u italijanskom gradu Bari.

Fabrika je otvorila i izložbeni prostor kuhinja kod Gradskog stadiona u Jagodini. Najjeftinija kuhinja košta 850 EUR sa ugradnim frižiderom, šporetom i aspiratorom.

Predsednik Skupštine grada Jagodina Dragan Marković je rekao da je halu nekadašnje Barutane od 2.000 metara kvadratnih grad pre tri i po godine kupio od Vojske Srbije sa ciljem da se u njoj pokrene neka industrijska proizvodnja.

- U ovoj hali će fabrika raditi oko dve godine, a ujedno će se početi sa gradnjom nove fabrike u Industrijskoj zoni gde će biti zaposleno više od 200 radnika - kazao je Marković.

On je najavio i da će do kraja ovog meseca ili početkom februara biti otvorena fabriku za proizvodnju sedišta za automobile "Aunde", gde će raditi više od 200 radnika.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

21.04.2024.  |  Građevina

Cveta visokogradnja u Kraljevu - Sve interesantnija i Ribnica

Poslednjih godina gradi se veliki broj zgrada u prvoj gradskoj zoni u Kraljevu. Na nekoliko lokacija u užem i širem gradskom jezgru niču višeporodični stambeni objekti. - Trenutno je u izgradnji devet zgrada u užoj gradskoj zoni, a one su u različitim fazama izgradnje - kaže Zvonko Kovačević rukovodilac Odeljenja za urbanizam, građevinarstvo i stambeno-komunalne delatnosti. U toku su i završni radovi na dve zgrade u Zelenoj gori, a

21.04.2024.  |  Vesti

Sporazum sa MMF-om biće produžen na još najmanje dve godine

21.04.2024.  |  Vesti

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.